Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix continuïtat en la negociació de les condicions laborals del personal de la Generalitat

El sindicat ha sol·licitat, formalment, la convocatòria urgent de la Mesa General de Negociació I

29 / 09 / 2018 | Intersindical

El passat dia 12 de juliol es va convocar una reunió de la Mesa General de Negociació (MGNI) per aplicar als empleats i empleades públics els increment retributius previstos als PGE 2018. Aquesta convocatòria es va produir de forma certament apresurada, perquè aquests augments pogueren ser aplicats a la nòmina de juliol del personal de la Generalitat, amb la qual cosa restaren, per a una convocatòria posterior, molts temes proposats pel sindicats.

Davant aquestes limitacions, la Consellera de Justícia i Funció Pública es va comprometre públicament, tal i com consta a l’acta de la reunió, a convocar una nova MGNI al mes de setembre. Compromís que ha estat incomplit i constitueix la raó fonamental per la qual, des d’Intersindical Valenciana, s’exigeix la convocatòria immediata de la MGNI i la negociació sense demora dels assumptes pendents.

Per una banda, a la reunió de juliol no es va negociar l’aplicació del 0,2% de la massa salarial per l’homologació de complements retributius, amb efectes econòmics des de l’1 de juliol, que ve reflectida als PGE 2018 i que a la sessió anterior va generar importants discrepàncies entre les organitzacions sindicals i la Conselleria d’Hisenda.

Més enllà, però, de l’aplicació de les millores retributives de 2018, hi ha qüestions importants relatives a condicions laborals dels empleats i empleades públics de la Generalitat que han de ser negociades, com són, entre d’altres: la reducció de la jornada laboral, la recuperació del poder adquisitu perdut als darrers anys i contemplada a l’Acord de Legislatura, la introducció de la capacitació lingüística mitjançant la Llei d’acompanyaments de 2019, negociació d’aspectes en matèria de salut laboral i la reversió al sistema públic de les prestacions per accidents de treball i malalties laborals que ara assumeixen les mútues.

Atenent a la importància d’aquestes qüestions, al compromís de la Consellera i, especialment, per la imminent tramitació a les Corts Valencianes de la Llei d’acompanyament i dels mateixos Pressupostos de la Generalitat per 2019, és pel que entenem que concorren raons sobrades per convocar amb caràcter urgent la Mesa General de Negociació. Petició que, per coherència, esperem siga atesa per la Consellera Gabriela Bravo.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.