Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix el pagament de l’increment salarial del 0,25% pendent des de juliol

En març de 2018 es va signar un acord de contingut retributiu entre el, aleshores, Ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro i les organitzacions sindicals presents a la Mesa General de les Administracions Públiques, pel qual, a juliol de 2019, s’incrementaria la nòmina dels empleats i empleades públics en un 0’25% si el creixement del PIB de 2018 era superior al 2’5%.

23 / 09 / 2019 | Intersindical

Doncs bé, el INE va certificar al mes de març que aquest increment del PIB per 2018 havia estat d’un 2’6% i, per tant, corresponia, en aplicació de l’Acord, materialitzar aquesta pujada salarial a la nòmina de juliol. A més, tal i com prescriu el mateix acord, el Consell de Ministres, en sessió de 21 de juny, va aprovar, amb caràcter general l’aplicació d’aquest augment retributiu per tot el personal del sector públic.

La qüestió és que, a hores d’ara, el Consell de la Generalitat no ha acordat l’aplicació de l’increment del 0’25% a les nòmines del seu personal i ja van dos mesos,  mentre que altres territoris ja ho han fet efectiu. Tampoc ha explicat de forma clara quins són els motius que justifiquen aquest endarreriment, encara que, aquest, seria un aspecte secundari.

La realitat és que les retribucions dels empleats i empleades públics de la Generalitat haurien d’estar per sobre de qualsevol problema administratiu o financer de l’Administració; doncs, aquesta, té suficients recursos per habilitar, tècnicament i financerament, els mitjans per fer efectiu el pagament d’un increment de les seues nòmines que, no oblidem, estava previst des de principi d’any, confirmat al mes de març per l’INE i aprovat pel Consell de Ministres en juny. Raó per la qual des d’Intersindical Valenciana pensem que la situació era totalment previsible i, per tant, no hi poden haver excuses que justifiquen l’impagament.

És per això que des del sindicat exigim al Consell, que procedisca a l’aplicació de l’augment retributiu i l’abonament dels endarreriments dels mesos de juliol i agost sense dilació, perquè ajornar el pagament per més temps seria inacceptable. A més urgim a que es convoque de forma immediata la Mesa General de Negociació per donar les explicacions pertinents, no ja a les organitzacions sindicals, sinó al conjunt de treballadors i treballadores del sector públic de la Generalitat, perquè, per davant de qualsevol consideració, no són responsables de la situació i mereixen un poc més de respecte.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.