Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix una major protecció de les treballadores i treballadors

09 / 04 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera necessari mantenir la suspensió de l’activitat econòmica no essencial i implementar un veritable Pla de Xoc Social per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, social, econòmica i laboral entre les treballadores i treballadors i la majoria de la població.

Per a Intersindical Valenciana, la pròrroga de l’estat d’alarma que s’ha debatut i aprovat en el Congrés, ha d’anar acompanyada de mesures que la facen efectiva i eficaç per evitar els contagis i garantir la salut de la població. Una d’aquestes mesures ha de ser la paralització absoluta de tota l’activitat productiva que no tinga caràcter essencial, per tal d’evitar desplaçaments innecessaris, aglomeracions en el transport públic i en els centres de treball que no estan preparats per tornar a l’activitat en unes bones condicions de seguretat. La salut i la vida de les treballadores i treballadors i de la ciutadania és més important que reiniciar algunes activitats econòmiques no essencials ni prioritàries en aquest moment. A més, el Sindicat exigeix que tots els centres de treball que mantenen l’activitat que faciliten obligatòriament els Equips de Protecció Individual i protocols sanitaris i de seguretat a totes les treballadores i treballadors, així com que es reforce la inspecció de treball i s’amplien els seus recursos per realitzar controls obligatoris a totes les empreses.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana, s’exigeix una veritable Pla de Xoc Social en considerar que les mesures aprovades pel govern espanyol han estat insuficients davant la crisi que estem travessant. Calen mesures urgents per evitar que siguen les treballadores i treballadors i els sectors socials més desfavorits els que paguen l’eixida d’aquesta nova crisi; mesures com: impedir els acomiadaments, els EROS i els ERTOS, establir una Renda Bàsica de quarentena, blindar els serveis públics, implementar mesures socials per garantir el dret a l’habitatge i els subministraments bàsics de la ciutadania, garantir els recursos suficients per l’aplicació de les mesures socials o garantir el finançament de la Generalitat Valenciana i les administracions locals per poder aplicar les polítiques socials, laborals i econòmiques per fer front a aquesta situació tan complexa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.