Drets laborals

Intersindical Valenciana insta a PSPV, Compromís i Unides Podem a treballar per la derogació de les reformes laborals

01 / 04 / 2021 | Intersindical

El Sindicat considera que l’arribada dels fons del Pla de Recuperació de la Unió Europea per a reactivar l’economia i avançar en la transició digital i ecològica no constitueixen una garantia, en sí mateix, per millorar les condicions de vida de la majoria social. Han d’anar acompanyats de vertaders canvis normatius que capgiren l’actual model de relacions laborals si, com es diu, es pretén avançar cap a una societat més igualitària i resilient.

L’experiència viscuda amb la crisi de 2008, on va quedar palès que la reactivació econòmica no va anar acompanyada d’una millora de la capacitat adquisitiva de les famílies i que l’esforç col·lectiu només va servir per aprofundir les diferències socials, fent més rics als rics i més pobres als pobres, ha de fer reflexionar els poders públics a tots els nivells: la Comissió Europea ha de saber que la flexibilització del mercat laboral no millora ni la quantitat ni la qualitat de l’ocupació, mentre no es canvien els models empresarials caducs que predominen a l’estat espanyol; el Govern ha de ser conscient que, a més i mentre no es produïsca eixa transició, ha de fer reformes legislatives que protegisquen a la part més vulnerable en les relacions laborals, les persones treballadores, i, per últim, el Consell, coneixent que els indicadors del mercat laboral al País Valencià estan per sota de la mitjana de l’Estat, tant en atur, com en temporalitat, qualificació i salaris, ha de fer valdre el seu pes polític a l’Estat per defensar els interessos d’eixa majoria social que li ha donat suport a les urnes.

Per Intersindical Valenciana seria desitjable que hi haguera una vertadera transferència de competències de l’Estat a les Comunitats Autònomes en matèria laboral, la qual cosa permetria al Consell legislar per adaptar l’ordenament a les necessitats del País Valencià. La realitat, però, és ben distinta i centralista, raó per la qual estem obligats a intensificar l’acció política davant el Govern i el Congrés-.

És per això que instem als partits polítics que integren el Govern del Botànic, PSPV, Compromís i Unides Podem, a treballar per aconseguir frenar les intencions de la Comissió Europea i modificar el marc de relacions laborals actual i aconseguir una ocupació estable, de qualitat i ben retribuïda: un objectiu que passa necessàriament per la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012.

Si no és així no hi haurà recuperació social pel País Valencià, no hi haurà transformació cap a una societat moderna del segle XXI. Seguirem sent el destí turístic d’Europa a base de mantenir una ma d’obra poc qualificada, temporal i mal pagada; perquè és el paper que els poders econòmics ens han adjudicat i, pel que sembla, el paper que els poders públics tenen assumit sense qüestionar ni una coma, ni, a priori, haver escoltat l’opinió de la majoria social del País Valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.