Drets laborals

Intersindical Valenciana llança la campanya Plantem cara

El Sindicat fixa les seues prioritats per a l’any 2020

02 / 01 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha presentat la campanya “Plantem cara” que es concreta en quatre grans línies de treball per a l’any 2020. Aquestes són:

- Per un sindicalisme de classe, autònom, combatiu, assembleari, feminista, ecologista i valencià
- Per la nostra salut laboral
- Per la reducció de la jornada laboral i un treball estable i ben retribuit
- Per uns serveis públics de qualitat

La primera línia de treball tracta de posar en valor el paper del sindicalisme i, en concret, del model sindical que representem. Un sindicalisme profundament democràtic i participatiu, on totes les decisions es prenen a les assemblees de treballadores i treballadors; majoritari i representatiu en diversos sectors, com ara la Generalitat Valenciana, Ford, À Punt, EMT, FGV, ensenyament públic, administració de justícia, sanitat, universitats valencianes, sector públic instrumental, administració del Consell, administracions locals, i en diverses empreses públiques i privades; autofinançat per les quotes de les persones afiliades, un fet que, a diferència d’altres sindicats, li garanteix la total independència i autonomia sindical i vinculat a la realitat laboral, social i política del territori.

Plantem cara també vol posar de relleu que, malgrat la normativa que regula la participació, la negociació col·lectiva i les eleccions sindicals que afavoreix el bisindicalisme, que ha tingut com exemple recent l’expulsió de la Intersindical Valenciana de la Mesa General de Negociació de la Generalitat Valenciana, el Sindicat manté un creixement sostingut en afiliació i delegades i delegats i una gran activitat sindical i sociopolítica. Per al Sindicat, l’aplicació de mesures restrictives a la llibertat sindical no seran un obstacle per plantar cara i defensar els drets de les treballadores i treballadors i dels sectors més desfavorits de la societat, així com per continuar creixent en tots els sectors del món del treball. No obstant això, Intersindical Valenciana reclama la modificació de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS), l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), la Llei de Participació Institucional i totes les normatives legals sobre la representació sindical i negociació col·lectiva per afavorir una veritable llibertat i pluralitat sindical.

La campanya Plantem cara tindrà continuïtat, si més no, fins el VI Congrés de la Intersindical Valenciana que serà al febrer de 2021. Aquesta comptarà amb diversos materials de suport - cartells, vídeos, díptics… - i es faran assemblees als centres de treball i a les localitats valencianes que seviran per informar del nostre model sindical, crear noves seccions sindicals i augmentar la nostra implantació sectorial i territorial. Aquesta campanya també té com objectiu tornar a sindicalitzar els centres de treball i recuperar les assemblees com una eina de debat i de decisió de les treballadores i treballadors per enfortir el moviment sindical de base davant el sindicalisme burocràtic i piramidal que representa el bisindicalisme.

Intersindical Valenciana centrarà la seua acció sindical durant els propers mesos en: reduir la jornada laboral, aconseguir un treball estable i ben retribuit, garantir un treball segur i saludable i defensar uns serveis públics de qualitat. La configuració d’un nou govern estatal i la consolidació del govern valencià han de servir per millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors i per superar la pèrdua de drets que han estat conseqüència de les polítiques d’austeritat imposades per la Troica i executades per diversos governs. Ara és el moment de recuperar tot allò perdut per aquestes polítiques neoliberals i també d’avançar en nous drets, noves reivindicacions i noves conquestes laborals i socials. Per aconseguir-ho, nosaltres Plantem cara davant els governs, les administracions i les patronals que s’hi neguen a fer-ho i plantarem cara convocant, si cal, mobilitzacions unitàries amb els sindicats, col·lectius i plataformes que compartesquen les nostres reivindicacions i objectius. 

Per fer-ho viable, el Sindicat demana al nou govern espanyol i al govern valencià que apliquen tota una sèrie de mesures de caràcter laboral per superar l’etapa anterior com ara:
- derogar les reformes laborals de 2010 i 2012,
- derogar de les reformes de les pensions de 2011 i 2013,
- millorar els salaris, augmentar del Salari Mínim Interprofessional i les pensions mínimes,
- establir clàusules de revisió salarial en tots els convenis col·lectius, incloent-hi al personal empleat públic,
- reduir la jornada laboral, així com reordenar i racionalitzar els horaris laborals,
- complir la normativa i les disposicions sobre salut i seguretat laboral,
- revertir les concesions administratives i potenciar els serveis públics essencials -educació, sanitat, serveis socials, transport, bens comuns, dependència…-,
- establir mecanismes de consolidació en el treball del personal precari de les administracions públiques,
- combatre la bretxa salarial,
- posar fi en el món del treball a les discriminacions per raons de sexe, orientació sexual, procedència o edat,
- establir una renda bàsica universal,
- establir una fiscalitat progressiva i una sobirania fiscal i hisenda pròpia
- avançar envers un nou model productiu valencià o
- establir un Marc Valencià de Relacions laborals i de prestacions socials.

Finalment, per Intersindical Valenciana es tracta que, totes i tots plegats, Plantem cara al neoliberalisme per posar en marxa mesures per organitzar-nos per garantir els drets de les treballadores i treballadors, i dels sectors i col·lectius socials més desfavortits, per redistribuir la riquesa i avançar en la justícia social per aconseguir una societat més lliure, més justa i més igualitària.

País Valencià, 2 de gener de 2020


Intersindical Valenciana està formada pels sindicats:

-Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i Serveis Públics (STAS)
-Intersindical Salut
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV)
-Sindicat de Treballadors i Treballadores del Metall (STM)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de la Indústria, Comerç i Serveis (STICS)
-Sindicat Ferroviari del País Valencià (SF-i)
-Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià (CATPV)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors per la Unitat de Classe (TUC)
-Organització Sindical Unitària de Treballadors i Treballadores (OSUT)
-Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades
-Intersindical Jove

 

NdP_Plantem_cara.pdf



Comentaris
Miquel Boronat Cogollos
07 / 01 / 2020 - 9:16

Dit de passada, una mesura senzilla per a començar seria proposar més precisió i generositat en l’ús del valencià. Per exemple, per a no participar en la confusió i per a no continuar rebaixant la llengua a un calc del castellà, caldria denominar les coses correctament, com ara que és Taula General de Negociació de la Generalitat Valenciana (i no «mesa»: mireu els diccionaris, l’Ésadir, el Termcat…).
Quant a la resta, si les forces polítiques de Compromís i Podem no apliquen unes propostes polítiques (que són semblants en l’enunciació a les que proposa l’STAS) en l’administració de les Corts (150 treballadors), mal està el pati. Caldrà insistir i persistir.


Gloria
09 / 01 / 2020 - 8:41

La unión hace la fuerza y en ello vamos a estar


Intersindical Valenciana
09 / 01 / 2020 - 19:05

L’ús del terme MESA és correcte per determinar les persones que dirigeixen la negociació col·lectiva com es pot comprovar en els diversos diccionaris que adjuntem.

ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA
mesa1 [méza]
1.
f. Conjunt de persones que dirigixen, amb diferents càrrecs, una assemblea política, un col·legi electoral o una altra corporació. Mesa electoral. Mesa de contractació.

ENCICLOPÈDIA CATALANA DE LLENGUA
mesa1
[1803; del ll. mensa, íd.]
f 1 Taula de l’altar, damunt la qual hom celebra la missa.
2 En una assemblea o corporació, conjunt de les persones (presidència i secretariat) que la dirigeixen.
3 DR CAN Conjunt de béns o rendes que té una persona o corporació eclesiàstica.
4 JOCS En el joc de billar, partida.
5 mesa de contractació DR ADM Organisme que, en les adjudicacions de contractes d’obres, decideix sobre les diferents opcions.

DICCIONARI LLENGUA CATALANA
mesa
1 f. [LC] [RE] Taula de l’altar sobre la qual se celebra l’eucaristia.
2 f. [LC] [JE] En el joc de billar, partida.
3 f. [LC] [AD] En una assemblea o corporació, conjunt de les persones que la dirigeixen.
4 f. [AD] mesa de contractació Organisme que, en les adjudicacions de determinats contractes administratius, decideix sobre les diferents opcions.
5 f. [LC] Estesa del carbó cuit quan es desfà la pila.
6 f. [BO] Brotada 1 .
7 f. [IQA] Tina o dipòsit encaironat per dins que s’empra en els treballs de ribera i preferentment en els d’adob vegetal, per a la fabricació de cuirs pesants.
8 f. [GL] Relleu estructural format per una capa plana sobresortint i resistent a l’erosió.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.