País Valencià

Intersindical Valenciana posa en marxa una campanya per demanar millor finançament i més autogovern

23 / 07 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha posat en marxa una campanya per reclamar més autogovern, un finanançament més just i més inversions. El Sindicat ha iniciat una roda de contactes amb diversos partits polítics i entitats socials, així com amb membres del govern de la Generalitat Valenciana per traslladar-los les seus propostes en aquests assumptes.

Per al Sindicat, és necessària una mobilització social, ampla, unitària, plural, des de la base, que agrupe els sindicats, les associacions i entitats valencianes, els partits polítics…. per fer forçar el govern espanyol a modificar l’actual sistema de finançament t que suposa un clar espoli fiscal per a les valencianes i valencians. Un espoli que impedeix el nostre creixement econòmic, les inversions i polítiques per avançar envers la cohesió i la justícia social.

Intersindical Valenciana considera que, en el supòsit que el govern espanyol es negue a negociar que s’acabe amb aquest espoli i amb el deute històric, caldrà una massiva mobilització de les valencianes i valencians.
El Sindicat que ha editat un cartell i diversos materials, pretén informar la ciutadania per com afecta negativament a les treballadores i treballadors i a les valencianes i valencians la política centralista i antivalenciana dels anteriors governs valencians i del govern espanyol, aixó com l’actual sistema de finançament pactat a esquenes de la societat valenciana. En eixe sentit, crítica el silenci, el pacte social i la complicitat que els “autoanomenats agents socials” han mantingut durants les legislatures anteriors sobre tots aquests assumptes. Unes entitats que ara pretenen impulsar la mobilització social.

Per altra part, des del Sindicat es considera que cal reformar l’actual Estatut d’Autonomia per incorporar noves competències en diverses matèries com ara: infraestructures, transports, ports, aeroports, protecció social, matèria laboral, polítiques d’igualtat, drets socials, justícia, política penitenciària, polícia autonòmica, hisenda… Per Intersindical Valenciana qualsevol reforma que no siga en profunditat será un nou frau a les valencianes i valencians,.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es reclama que el propers pressupostos generals de l’estat no siguen discriminatoris amb el País Valencià i la seua gent. En eixe aspecte reclama unes inversions que possibiliten la millora dels serveis públics i de les condicions de vida de les valencianes i valencians.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.