Drets laborals

Intersindical Valenciana torna a guanyar una sentència que condemna a Glovo

28 / 10 / 2021 | Intersindical

Una sentència del Jutjat del Social número 12 de València ha condemnat la mercantil Glovo per contractar en frau de llei un jove repartidor (‘rider’) com a autònom i acomiadar-lo anys després per un suposat retard en el lliurament de la comanda de menjar que tenia assignada

Intersindical Valenciana, la central sindical que ha impulsat la demanda, afirma que la sentència declara provat que es tracta d’una pràctica il·legal de l’empresa, que considerava autònom el treballador, que estava sotmès a un horari establert per Glovo, que era qui li ordenava portar als clients finals les comandes de diversos restaurants amb què l’empresa havia contractat prèviament.

La gestió i el repartiment de les comandes es realitzava mitjançant una plataforma en línia, que era directament gestionada per l’empresa. El treballador feia servir, com a mitjà de transport, una bicicleta o motocicleta de la seva propietat.

La resolució judicial aplica, en els seus fonaments de dret, la doctrina establerta per la sentència de 25 de maig de 2020 del Tribunal Suprem en què es posa de manifest que la relació laboral d’aquests repartidors no es pot considerar autònoms, sinó assalariats, perquè la seva feina reuneix les característiques de dependència, voluntarietat i retribució per part de l’empresa, característiques pròpies dels treballadors per compte d’altri.

La sentència considera improcedent l’acomiadament del treballador i obliga Glovo a readmetre’l o a pagar-li una indemnització.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.