Drets laborals

Intersindical Valenciana treballarà perquè aquesta legislatura siga la de l’ocupació plena i de qualitat

El sindicat considera, com un dels eixos prioritaris de la seua acció sindical, revertir els efectes de les polítiques antisocials i de desregulació del mercat laboral aplicades en la crisi.

20 / 06 / 2019 | Intersindical

Ja fa temps que, com a organització sindical, reivindiquem que ja és hora que la recuperació macroeconòmica que reflecteixen els indicadors passe també a “micro” i comence a notar-se en l’economia familiar i en el seu nivell de vida.
La legislatura anterior va estar marcada per la inestabilitat política a l’Estat i per un vacil·lant govern autonòmic al País Valencià, en la qual no ha estat possible avançar de forma decidida i determinant en la lluita contra la desocupació o en la recuperació dels drets laborals perduts per la liberalització de les relacions laborals. Entenem que ara, davant aquesta nova legislatura, en la qual i a priori es consoliden governs progressistes als dos àmbits, és el moment d’aplicar polítiques efectives. No només per afrontar les emergències socials que continuen presents, sinó per fer un pas més endavant i millorar la situació laboral i retributiva de la classe treballadora. Perquè, juntament amb l’assistència d’uns serveis públics de qualitat, serà la millor eina per restituir la igualtat, l’equitat i la justícia social que tant es prediquen al nostre entorn.
Sense cap mena de dubte les fórmules per acabar amb la precarietat laboral (la temporalitat i l’ocupació a temps parcial, la mediocritat de les retribucions i les modalitats relacions laborals emparades en falsos autònoms) passen per la derogació  de les reformes laborals de 2010 i 2012 i la restitució del marc regulador de les relacions laborals a la situació anterior, més protectora amb drets dels més dèbils (els treballadors i treballadores) que l’actual. Tampoc no podem oblidar que tenim uns del salaris mínims interprofessionals més baixos d’Europa i que caldrà incrementar-lo progressivament fins els 1200 € a pocs anys vista.
També, però, cal plantejar-se altres mesures de més llarg recorregut, com ara la progressiva substitució del nostre model productiu (basat en el guany immediat i en la reducció de les despeses de producció a expenses de retallar els costos laborals) per un altre model basat en la recerca de la competitivitat mitjançant l’aplicació dels criteris d’I+D+I, així com en la sostenibilitat i la responsabilitat social de les empreses. Criteris aquests que aporten un valor afegit a la competitivitat, fonamentat en una ocupació qualificada, estable i ben retribuïda.
Aquestes iniciatives són competència, fonamentalment, del Govern central, però, no obstant i això, també és cert qui hi ha una responsabilitat solidària amb el Govern de la Generalitat.  Ens referim a l’aplicació de polítiques actives d’ocupació, a la consecució d’una formació professional de qualitat i qualificada i al compromís institucional per establir el marc legal i les condicions idònies per possibilitar el canvi del model productiu.
És en aquest sentit que hem reivindicat, reivindiquem i seguirem reivindicant a l’àmbit del País Valencià l’assumpció per la Generalitat de més competències en matèria laboral i un adequat finançament de les nostres institucions autonòmiques, així com proporcionalitat en les inversions de l’Estat en matèria d’infraestructures estratègiques per facilitar la internacionalització de la nostra economia.
Per a Intersindical Valenciana, aquesta nova legislatura ha de ser la de la consolidació de la transformació social, fent polítiques socials i laborals pensant en la majoria de la població, la classe treballadora, que, més enllà del discursos autocomplaents, afavorisquen una veritable millora de la situació socioeconòmica, perquè només així s’aconseguirà una societat lliure, equitativa, igualitària i més justa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.