Moviments socials

Intersindical Valenciana va participar actes commemoratius de la Llei de Dependència

14 / 12 / 2015 | Intersindical

El Dissabte dia 12 una representació de la Intersindical Valenciana va assistir a la celebració en la Plaça de la Mare de Déu de València del 9é aniversari de la Llei del 14 de desembre de 2006, de Promoció i Autonomia Personal a les persones en situació de dependència.

En l’acte convocat per la Coordinadora de Plataformes de PV i per la Coordinadora de Discapacitat i Dependència es congregaren famílies dels usuaris D’Alacant i València, així com representats de les distintes organitzacions i entitats que col·laborem estretament amb la Coordinadora de D&D, entre les quals es troba la Intersindical Valenciana.

La lectura del manifest feia un repàs de les mesures tan injustes que s’han aplicat durant els últims nou anys del govern del PP, vulnerant tots els drets de les famílies i usuaris dependents. Ha servit a més per reivindicar que encara continuem en la lluita per una implantació total de la Llei de la Dependència a PV.

A l’acte va assistir la regidora de Benestar Social de l’ajuntament de València, Consol Castillo, i la Secretària Autonòmica de Benestar Social, Sandra Casas, la qual va manifestar en un moment de l’acte, la necessitat de “treballar en la reconfiguració d’un nou sistema molt més sòlid i eficaç, capaç d’oferir a totes les persones en situació de dependència l’atenció que per dret es correspon”.

A continuació recordà que hi ha encara uns 32.060 usuaris de la xarxa de recursos assistencials de la comunitat i dels sistema d’atenció a la dependència que es van a beneficiar de les mesures que ha adoptat el nou Consell i que suposarà un cost per a l’executiu de 57 milions d’euros.

Per altra banda més de 3.317 persones amb diversitat funcional i 1.352 persones majors es beneficiaran per l’eliminació de l’obligació del pago als Centres de Dia i dels Centres Ocupacionals, així com dels Centres de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb malaltia mental crònica, que d’aquesta manera passaran a ser gratuïts.

Ressaltar la intervenció emotiva al final de l’acte d’una de les mares d’un xiquet amb discapacitat del desenvolupament (paràlisi cerebral) la qual va manifestar l’esperançador canvi que estant notant ja en el dia a dia d’aquestes persones.

L’acte es va tancar amb una gran mascletada de globus taronja, i una foto de família de totes i tots els assistents.

La intersindical Valenciana continuarà donant suport i seguirà defenent el model social de drets humans que empodere a les persones amb discapacitat, no tan sols tenint en compte les deficiències sinó els valors i potencial que de per si tenen aquestes persones, evitant el risc d’exclusió social i educatiu que pateixen. A més vetlarà perquè la llei es complisca de manera efectiva, amb un finançament just, suficient i adequat que facilite un creixement dels serveis públics garantint d’aquesta manera la IGUALTAT dels usuaris dependents dintre de la societat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.