Moviments socials

Intersindical Valenciana valora positivament la nova Llei de Renda Valenciana d’Inclusió

Presentació de l'esborrany de l'avantprojecte de llei per la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en desembre de 2016
Presentació de l'esborrany de l'avantprojecte de llei per la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en desembre de 2016
26 / 10 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha participat, junt a la Delegació del Consell per al Model Social de la Vicepresidència del Consell, en el projecte per traure endavant una nova Llei de Renda Valenciana d’Inclusió en substitució de l’actual Renta Garantitzada de la Ciutadania recollida en la Llei 9/2007. El nou model de Llei proposat, per a les persones en risc d’exclusió social, vol evitar el vell concepte de caritat, el sistema tutelar de subsidis absurds i el rol de simples “tramitadors de subvencions”, i a més, la condició d’indefinida d’aquesta prestació farà innecessari el peregrinatge de la ciutadania més desafavorida per renovar cada sis mesos la prestació. Aquesta aposta, a més del dret d’una prestació econòmica, pel dret a la inclusió social mitjançant un compromís previ de la persona, la possibilitat voluntària d’entrar en dos itineraris acompanyats per l’Administració: la protecció i d’inclusió social o la inserció sociolaboral duta pel SERVEF.

El projecte aprovat per les Corts Valencianes obri el ventall a unitats de convivència, ara de “residència afectiva”, i persones en perill d’exclusió social, com poden ser les víctimes de desnonaments, de violència de gènere, la gent sense llar, les persones joves amb càrregues familiars, de protecció o discapacitats, inclòs els casos en què no es reuneixen els requisits previs a la prescripció tècnica, per exemple una persona que viu al carrer i no té un empadronament mínim de 12 mesos. Aquesta prestació bàsica social prevista per al rang de 18 a 64 anys tindrà una durada de tres anys amb una revisió administrativa anual. Els procediments serien iniciats als ajuntaments en paràmetres de mida i eines objectives, i el Consell serà l’encarregat de resoldre i de finançar les prestacions. Per altra part, per desplegar la nova llei caldran, segons els nostres càlculs, uns 330 nous llocs de treball, de les categories de treball social i administració de gestió.

Intersindical Valenciana considera que cal augmentar significativament les quanties destinades als col·lectius en risc d’exclusió social atés que en aquest moment el pressupost destinat és molt baix en comparació a altres territoris que tenen una situació social no tan negativa com la que tenim per les polítiques antisocials practicades per l’anterior govern valencià. Per això, el Sindicat, sent conscient de les dificultats presupostàries, veu positiva la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió en benefici de les persones més vulnerables de la nostra societat.

Finalment, Intersindical Valenciana critica l’actuació del Partit Popular que ha votat en contra de la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió quan és una norma que beneficia als sectors més febles i necessitats de la societat valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.