Drets laborals

La Justícia torna a donar la raó a Intersindical en la seua lluita contra la contractació fraudulenta dels ‘riders’

Un jutjat de València condemna la mercantil Glovo per la utilització d’aquesta pràctica il·legal i dona la raó a un jove repartidor

22 / 09 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha tornat a guanyar una altra sentència per la fraudulenta contractació de ‘riders’ com a falsos autonòms per part d’empreses dedicades al repartiment de menjars a domicili. Una última sentència del Jutjat del Social número 12 de València ha condemnat la mercantil Glovo per contractar en frau de llei un jove treballador i acomiadar-lo anys després per un suposat retard en l’entrega de la comanda que tenia assignada.

La sentència declara provat que estem davant una pràctica il·legal de l’empresa, que considerava autònom el treballador, tot i que estava sotmés a un horari de treball establert per la mateixa Glovo, que era qui li enviava a lliurar les comandes de diversos restaurants amb els quals havia contractat prèviament. La gestió i repartiment de les comandes es feia mitjançant una plataforma en línia, que era directament gestionada per l’empresa. El treballador utilitzava com a mitjà de transport una bicicleta o motocicleta de la seua propietat.

La resolució judicial aplica, en els seus fonaments de dret, la doctrina establerta per la sentència de 25 de maig de 2020 del Tribunal Suprem en què es deixa clar que la relació laboral d’aquests repartidors no pot considerar-se com la d’autònoms,  sinó la de treballadors assalariats, perquè el seu treball reuneix les característiques de dependència, voluntarietat i retribució per part de l’empresa. Circumstàncies que caracteritzen l’actuació dels treballadors per compte alié, clarament regulada en l’Estatut dels Treballadors.

La sentència del jutjat de València considera improcedent el despatxament del treballador i obliga Glovo a readmetre’l o a pagar-li una indemnització.

Intersindical Valenciana ha rebut satisfactòriament la sentència, alhora que anuncia que continuarà treballant per la defensa dels drets laborals d’aquest col·lectiu.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.