Sindicalisme

La reforma de la Llei de Participació es retarda

CSIF, USOCV, SI i Intersindical Valenciana consideren insuficient la fórmula pactada, ja que no garanteix el pluralisme sindical en la Llei de Participació Institucional. Lamenten que Podem s’haja tirat arrere en retirar la seua esmena perpetuant un model de participació institucional ostentat per tan sol dos sindicats.

14 / 12 / 2018 | Intersindical

Els sindicats CSIF, USOCV, SI i Intersindical lamenten que Podem s’haja tirat arrere en la seua proposta de reforma de la Llei de Participació Institucional i que, amb el suport de PSPV-PSOE i Compromís, l’hagen ralentit i vinculat a un futur reglament que tardarà a aprovar-se. Els quatre sindicats consideren que, d’aquesta forma i en la pràctica, preserven l’actual situació que privilegia a CCOO i UGT.

CSIF, USOCV, SI i Intersindical lamenten que aquests tres partits, PSPV-PSOE, Compromís i Podem, per mitjà de la decisió final adoptada per la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, hagen tirat per terra el llarg treball desenvolupat en els últims anys amb l’objectiu d’avançar cap a un major grau de participació institucional, obrint el ventall sindical a un major nombre de sindicats.

Els quatre sindicats expliquen que la proposta que defensava Podem preveia que els criteris de representativitat es basaren en una xifra mínima de 500 representants de treballadors, sempre que açò supose almenys l’1,5% de representants electes al País Valencià. També matisava que havien de demostrar un caràcter intersectorial i comptar amb representació en les tres províncies.

Els grups parlamentaris del Partit Popular, Ciutadans i no adscrits havien manifestat ja el seu suport a aquesta proposta més pluralista. No obstant açò, Podem ha retirat en l’últim moment la seua esmena d’addició a la Llei de Participació Institucional i, al costat dels grups parlamentaris de PSPV-PSOE i Compromís, ha vinculat la reforma a un futur desenvolupament reglamentari que tutelarà el Consell.

CSIF, USOCV, SI i Intersindical consideren que eixa decisió suposa “una manera de dilatar el debat i de permetre que CCOO i UGT mantinguen les seues prerrogatives”, ja que tot queda abocat a un desenvolupament incert, que es pot allargar més d’un any. Els quatre sindicats manifesten el seu malestar pel canvi de criteri de Podem, al no mantenir la seua pròpia esmena.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.