RTVV

Mobilitzacions i solidaritat amb les víctimes

Judici a Sanz sense cap investigació interna a RTVV en 5 anys

26 / 10 / 2015 | Intersindical

L’exsecretari general de RTVV Vicente Sanz seurà a partir de demà en la banqueta dels acusats i haurà de respondre de 3 delictes continuats d’abús sexual i altres 3 d’assetjament.  Han hagut de passar 5 anys des de la denuncia de les víctimes perquè es faça justícia.

El tribunal ha citat el dia 27, a les deu del matí,  al processat i a les tres denunciants per tal que presten declaració. Per al dia 28 estan convocats els testimonis, entre els quals figuren l’ex director general de RTVV, José López Jaraba, o l’ex directora de Canal 9 i ex consellera del PPCV, Lola Johnson. El dia 29 compareixeran els perits i es tancarà la vista oral amb els informes finals de les parts.

La fiscalia demana 20 anys i 9 mesos de presó per a Sanz. La Intersindical Valenciana, personada en la causa com a acusació popular, eleva la pena i demana 24 anys i 9 mesos de presó en considerar que els fets són extremadament greus, que van ser comesos prevalent-se del càrrec que el processat tenia en l’empresa i que RTVV no havia volgut articular mecanismes de protecció per a les víctimes, entre altres raons perquè qui havia d’impulsar-los era el propi Vicente Sanz.

És el moment de recordar y denunciar que RTVV mai no va obrir cap tipus d’investigació interna per tal d’esclarir qui va contribuir, per acció o omissió, amb el seu silenci o la seua complicitat, a tancar el cercle sobre les tres treballadores. Tampoc mai, cap responsable de l’empresa s’ha posat en contacte amb les tres víctimes per interessar-se per la seua situació. Sanz s’ha jubilat amb l’expedient net i la butxaca plena perquè RTVV mai no li va obrir un expedient disciplinari i li pagà una idemnització de 18.000 euros.

Els delictes sexuals que ara es jutgen difícilment es poden entendre fora del context d’autoritarisme, sectarisme i de la nefasta gestió que va portar RTVV a la fallida. No ens pot estranyar que Sanz també estiga imputat en el cas Gürtel, juntament amb l’ex director general Pedro García, o que Jaraba i Johnson estiguen imputats pel presumpte saqueig de RTVV.

MOBILITZACIONS I SOLIDARITAT AMB LES VÍCTIMES.

Des del Comité d’Empresa hi ha convocades concentracions a les portes de la Ciutat de la Justícia els tres dies del judici.

A més, des de Intersindical hem reactivat el blog http://noestasola.org  , on es recullen firmes de suport al manifest ‘Cap dona sola contra l’assetjament’ i que serveix per canalitzar la solidaritat envers les denunciants, conscients que una víctima que es troba sola és doblement víctima i tendeix a la autoinculpació. Animem a fer servir el hastag #NoEstaSola a les xarxes socials.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.