Moviments socials

No CETA, TTIP i TISA

04 / 11 / 2016 | Intersindical

El 4 i 5 de novembre tornem als carrers i a les xarxes amb #StopCETA per oposar-nos als acords de comerç i inversió neoliberals CETA, TTIP i Tisa.

Tan sols uns dies després de les declaracions de la ministra canadenca de Comerç, Chrystia Freeland, relatives al fracàs de les negociacions del CETA per la negativa del Parlament de Valònia a donar el seu vistiplau si no es complien una sèrie de requisits, els ferotges xantatges exercits per la Comissió Europea sobre aquesta brava regió belga han fet efecte: el CETA ja està signat.

No obstant això, el procés de ratificació ni tan sols ha començat encara. La signatura oficial de l’acord realitzada el 30 d’octubre és només una petita i aparent victòria dels valedors del mateix: els lobbies de les corporacions transnacionals i els governs al seu servei.

Ara, el procés democràtic ha de seguir el seu curs, i l’acord necessita l’aprovació del Parlament Europeu i dels 38 parlaments estatals i regionals de la Unió Europea.

El passat 15 d’octubre vam anar milers les persones als carrers, a les places i a les xarxes per cridar que no volem ni el CETA ni el TTIP, acords fruit d’una política comercial irresponsable i irrespectuosa amb els drets laborals, socials i ambientals de la ciutadania europea i canadenc.

No ens anem a rendir, i seguirem mobilitzant-nos totes les vegades que calgui per mostrar la nostra oposició a aquests tractats enemics de les persones i del planeta.

Des de la campanya No al TTIP denunciem l’autoritarisme del Govern en funcions de Mariano Rajoy autoritzant el passat 14 d’octubre la signatura del CETA, sense que aquest hagi estat objecte de debat i autorització a les Corts General tot i l’obligació constitucional de fer-ho.

Rebutgem l’aplicació provisional de l’acord, considerant inacceptable que els parlaments estatals no puguin pronunciar-se sobre temes de tal envergadura com els continguts en el CETA, i seguim denunciant les polítiques comercials de la Unió Europea.

En el marc de les mobilitzacions de lluita a Amèrica Llatina contra el Tractat Transpacífic (TPP), en diversos països europeus s’han preparat accions contra el CETA, el TTIP i el Tisa. A l’Estat espanyol, la campanya No al TTIP s’uneix amb una crida a continuar la lluita contra aquests tractats fins aconseguir la seva paralització total.

Els dies 4 i 5 de novembre alguns nodes locals de la campanya duran a terme accions de protesta en els seus territoris per exigir la no ratificació del CETA. Més informació serà recollida al web noalttip.org.

Seguim en resistència, vam seguir als carrers. Mantenim la pressió social que ja ha fet trontollar el TTIP i celebrem el poder de mobilització ciutadana d’Amèrica Llatina, que el 2005 va tombar l’Àrea de Lliure Comerç de les Amèriques (ALCA) i l’aniversari celebrem aquest mateix mes. Un gran èxit de la lluita popular contra el neoliberalisme globalitzador que demostra que podem aconseguir-ho, que totes i tots, des dels diferents llocs del planeta, som capaços de frenar l’ofensiva del poder corporatiu per imposar un sistema de comerç i inversions depredador i desmantellar la arquitectura de la impunitat defensant la nostra sobirania i la nostra forma de vida.

Les accions tindran lloc els dies 4 i 5 de novembre a diferents llocs que pots veure més avall, així com al nostre Facebook, o al nostre Twitter

ACCIONS I MOBILITZACIONS

CASTELLÓ
divendres 4 de novembre, 19h
Projecció de documental i debat, Pl.les Aules, 5
Nota de premsa
esdeveniment facebook

VALÈNCIA
dissabte 5 de novembre, 18h
concentració, Plaça dels Pinazos
esdeveniment facebook

Per difusió en xarxes
HT: #StopCETA i #niCETAniTTIP
altres HT
America Látina: #NOALTPP
Itàlia: #StopCETAday
TTIP Games: #TTIPGameOver

Enllaços d’interès:

Crida a les accions del 4 i 5 de novembre: http://www.noalttip.org/stopceta-5-noviembre-movilizate/

esdeveniment facebook
https://www.facebook.com/events/212357622526358/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.