FGV

No hem signat el conveni col·lectiu de FGV

SF - Intersindical Valenciana considera que el conveni manté la pèrdua de drets de la plantilla

03 / 03 / 2016 | Intersindical

El Sindicat Ferroviari Intersindical Valenciana Ferrocarrils, manifesta el seu rebuig al conveni signat pels sindicats UGT, CCOO i SCF (tres dels set sindicats en FGV) amb l’actual direcció de FGV.

Des del Sindicat entenem que el mateix representa una continuïtat en la pèrdua de drets després de set anys sense conveni. Aquests tres sindicats són els mateixos que en els últims cinc anys han signat un ERO i diferents acords que només han comportat pèrdues en les condicions laborals, econòmiques i socials dels / les treballadors / es de FGV incomplint l’Estatut dels Treballadors. Moltes d’elles les hem defensat judicialment i han estat reconegudes amb sentència ferma. Ara, han signat un conveni clarament “polític” amb el Govern Valencià on una vegada més, es deixen de banda els interessos dels treballadors / es, amb l’únic objectiu de signar un conveni com siga i com més aviat per provar a utilitzar l’argument que es estan recuperant les negociacions col·lectives, encara que siga a costa de la pèrdua de drets laborals i de l’ús com a eina de la coerció per a la seva signatura la reforma laboral que diuen voler derogar. Aquest conveni implica, entre altres coses, la pau social i una enganyosa recuperació de l’ERO en cinc anys (2017- 2021).

D’altra banda, aquesta nova direcció de l’empresa, que critica l’actuació de l’anterior, segueix actuant de la mateixa manera, utilitzant criteris discrecionals i arbitraris, ascendint a dit a personal qualificat o no. Com exemple, algun d’aquests ascensos té un ampli historial d’expedients i una acreditada mala conducta laboral, cosa que no ha impedit ascendir diversos nivells salarials, incrementant els seus ingressos en al voltant de 15.000 € anuals més.

El canvi polític i al seu torn en la Gerència en FGV, ha suposat que mentre els 1500 treballadors / es de FGV van a tenir un increment de l’1% per la Llei de Pressupostos i es repartiran un augment salarial consolidable d’161.500 € (uns 8 € al mes), els ascensos a dit d’uns 15 directius (molts històrics “sindicalistes” i afins polítics), suposen una despesa en massa salarial de 178.000 € anuals (uns 990 € al mes de pujada salarial per cada un). Amb tot això, signar un conveni 6 anys després, després de patir un ERO amb 274 acomiadaments i una pèrdua mitjana del poder adquisitiu dels treballadors / es de FGV el 22%, ens sembla indecent.

Per tot això des del Sindicat Ferroviari Intersindical Valenciana Ferrocarrils, diem prou ja de pèrdues i de retallades de drets, ens oposem al conveni signat per tres dels set sindicats de l’empresa i estudiarem amb la plantilla les mesures a prendre per revertir la situació generada amb la signatura del conveni.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.