FGV

Vaga en FGV

Intersindical va denunciar el conveni el 3 de novembre i, a dia d’avui, encara no tenim coneixement de l’inici de la negociació del XIII Conveni Col·lectiu de FGV

09 / 03 / 2017 | Intersindical

El Sindicat Ferroviari - Intersindical Valenciana ha convocat Vaga General a FGV pels següents motius:

  • Falta de Negociació.
  • Incompliment d’Acords en matèria de plantilla.
  • Manca de plantilla generalitzada en diversos serveis implicats en la seguretat del trànsit i instal·lacions Ferroviàries.
  • Excessiva realització d’hores extres estructurals del col·lectiu de tracció, un fet que comporta reduir el descans del personal de tracció, afectant la seguretat del trànsit ferroviari.
  • Incompliment del punt 21.1. de la XII Conveni Pla d’Ocupació.
  • Incompliment del Capítol 8 art. 32 de la XII Conveni Grups de Treball.
  • Incompliment en la publicació de la RLT.
  • Manca de transparència a l’hora de facilitar dades de salaris, primes i altra documentació sol·licitada, acollint-se a la llei de protecció de dades.

Aquest sindicat va denunciar el conveni el 3 de novembre, a dia d’avui encara no tenim coneixement de l’inici de la negociació del XIII Conveni Col·lectiu de FGV.

A més dels acords ja en procés de judicialització per part d’aquest sindicat (Estacions, Línia Aèria) es troben col·lectius amb un acord signat en abril del 2016 (vies i obres) el qual l’empresa deixa de complir tot i tenint la plantilla signada. També n’hi ha altres col·lectius amb dèficit de plantilla com: maquinistes, tallers, CACS, subestacions, USIS, etc. Tot aquest dèficit de plantilla comporta un excés de realització d’hores extres, la qual cosa minva el descans dels agents.

A tot açò, cal afegir l’incompliment d’acords com ara la realització d’un estudi de les necessitats de cada col·lectiu, amb la participació sindical o la promoció sense criteris objectius i públics en estar utilitzant criteris discrecionals com són la filiació política o sindical. Recentment s’ha contractat a dos alts càrrecs sense tindre en compte l’EBEP mentre es neguen a contractar personal que sí que necessita l’empresa.

SF – Intersindical Valenciana ha sol·licitat per escrit documentació com: criteris dels ascendits a nivells de direcció, titulacions dels mateixos, revisió de diferències de càrrec, diferències salarials a nivell 10, coeficient multiplicador de la prima acompliment (màxim multiplicador 1.8), coeficient multiplicador d’ la prima funcional (no té màxim), etc ... sense obtindre cap resposta per part de l’empresa.

I el més sagnant de tot, des del nostre punt de vista, és que els que anaven a internalitzar treballs i reduir contractes, estan estudiant contractar “reforços” externs de certes feines dels col·lectius d’instal·lacions fixes i tallers. Açò suposa l’inici d’una privatització encoberta, un buidatge de funcions i una progressiva disminució de càrregues de treball en certs col·lectius, poc tranquil·litzador i que pot posar en risc el futur d’aquests treballadors.

Finalment, s’està preparant la Llei de Seguretat Ferroviària la qual obre les portes a operadors privats, minvant les nostres possibilitats a l’hora de la competitivitat amb aquests, amb el que es preveu un futur incert, amb la ombra de privatització.

Per tot açò, hem decidit convocar el següent calendari de vagues:

15 MARÇ 2017: D’22.00H A 24: 00H
16 MARÇ 2017: D’00: 00H A 01: 00H I DE 22.00H A 24: 00H
17 MARÇ 2017: D’00: 00H A 01: 00H, DE 12: 30H A 15: 00H I DE 23.00H A 24: 00H
18 MARÇ 2017: D’00: 00H A 02: 00H, DE 12: 30H A 15: 00H I DE 23: 00H A 24: 00H
19 MARÇ 2017: D’00: 00H A 03: 00H I DE 12:30 A 15: 00H




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.