Repressió sindical

Prou de repressió!

Continua la repressió: judici a una delegada sindical del STE-CLM per desobediència a l’autoritat, després de denunciar en premsa la prohibició a dur a terme una concentració

14 / 10 / 2014 | Intersindical

La companya Matilde Castilla

El Ministeri fiscal portarà a judici la delegada sindical de STE-CLM Matilde Castilla, sota l’acusació de desobediència a l’autoritat. Dijous passat dia 9 d’octubre la representant de STE va rebre la comunicació on se li informava de l’acusació i se li citava per al dia 27 d’aquest mes, quan tindrà lloc el judici pel penal.

El dia 20 maig 2013 STE-CLM Intersindical, en nom de les Marxes de la Dignitat, moviment del qual forma part, havia convocat una concentració a Ciudad Real dins els actes reivindicatius contra els partits de la troica i les retallades socials.

La Junta electoral provincial va denegar la sol • licitud de concentració pel “propi objecte de la mateixa, en topar amb el procés electoral convocat, sobretot en període de campanya electoral”. Des de les Marxes de la Dignitat es va procedir a desconvocar la concentració i a oferir una roda de premsa explicant la prohibició de dur a terme. Pel que sembla un dels motius de la denegació va ser l’expressat en la comunicació de l’acte a la Subdelegació del Govern. En aquesta s’indicava que la concentració era “amb motiu de les declaracions indegudes d’un polític”, el que s’ha interpretat des de la Junta Electoral que podria tractar-se d’una concentració per les declaracions del candidat del PP Miguel Arias Cañete, malgrat que no se li nomenés a ell de forma expressa. Així sota aquesta argumentació, i sense donar cap altre argument jurídic dins del document de denegació, es va prohibir la concentració del 22M.

La concentració va ser desconvocada amb escàs marge de temps, ja que la denegació es va comunicar unes hores abans, però sí que va tenir lloc una roda de premsa al mateix lloc on anava a realitzar-se aquesta, on es va explicar als mitjans de comunicació la decisió de la junta electoral de no permetre l’acte de protesta. La Junta electoral ha procedit ara a denunciar a la nostra companya, que va ser la sol • licitant de la concentració. Sembla que la llibertat d’expressió no mereix especial respecte en aquests dies.

Hem de recordar que aquesta manera de repressió i criminalització de la protesta social o la simple opinió s’ha aplicat en els últims temps amb especial acarnissament docents i defensors de l’escola pública en la nostra regió per part de diferents administracions públiques, com les subdelegacions del govern o els serveis perifèrics de la Conselleria d’Educació. S’han obert desenes d’expedients sancionadors a ciutadans i ciutadanes per haver participat, en diferents localitats de Castella-la Manxa, en concentracions pacífiques no comunicades prèviament, en alguns casos espontànies, en què reclamaven, per exemple, beques de menjador o de transport escolar, o per emetre opinions no acords amb les polítiques de retallades. Afortunadament s’ha pogut demostrar en diversos casos que aquestes sancions no tenien base legal i s’han desestimat després del procés d’al.legacions per part de les persones afectades.

Des la Intersindical Valenciana expressem la nostra solidaritat i suport a la nostra companya Matilde Castilla, i a totes les persones que estan vivint en carn pròpia i suportant de manera estoica aquestes intolerables formes de repressió, que, al seu torn, condemnem pública i enèrgicament.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.