Repressió sindical

Rebutgem la nova llei de seguretat ciutadana

Intersindical Valenciana, junt amb altres organitzacions i entitats, convoca una manifestació per les llibertats individuals i col·lectives i en solidaritat amb el SAT.

01 / 12 / 2013 | Intersindical

El govern pretén aprovar el projecte de la nova “Llei de Seguretat Ciutadana”. També ens han anunciat que aprovaran pròximament un altre projecte de llei sobre els serveis mínims que serà una llei contra el dret de la Vaga. Així mateix seran anunciats noves retallades pressupostàries, fins a 30.000 milions d’euros, i una nova reforma laboral i una reforma de les administracions locals.

La repressió acompanya les retallades i retrocessos dels drets

Els governs valencià i espanyol pretenen desmantellar els serveis públics per lliurar-los al sector privat. A aquestes polítiques que afecten la sanitat, educació, dependència, transport, serveis socials, igualtat… i liquidats drets laborals, socials i civils, remuntant al tardofranquisme el govern posa ara en marxa un conjunt de mesures legislatives i repressives, l’única finalitat de les quals és emmordassar la societat i intentar impedir l’expressió del rebuig a la seva política.

El conjunt de retallades i privatitzacions sofertes, apuntalades per les noves lleis de clar caràcter autoritari anunciades pel PP, són una autèntica declaració de guerra a les treballadores i treballadores i al conjunt de la ciutadania. El govern porta endavant una brutal agressió contra els nostres drets i llibertats fonamentals.

Les propostes de faltes i sancions van des de les molt greus amb multes de 30.001 a 600.000 euros fins les greus que tindran unes multes d’entre 1.001 a 30.000 euros. Alguns exemples de les noves mesures repressives:

  • Pertorbació molt greu de l’ordre en actes públics, esportius, culturals, espectacles i oficis religiosos: 30.001-600.000 euros.
  • Concentracions no comunicades davant institucions de l’Estat com el Congrés, el Senat, els parlaments autonòmics o els alts tribunals: 1.001-30.000 euros.
  • Pertorbació greu de l’ordre en actes públics, esportius i culturals: 1.001-30.000 euros
  • Obstruir a l’autoritat en l’execució de les seves decisions administratives o judicials, com en els desnonaments: 1.001-30.000 euros
  • Desobeir o resistir-se a agents de l’autoritat i la negativa a identificar-se: 1.001-30.000 euros.
  • Ofenses o ultratges a Espanya, per qualsevol mitjà, a les comunitats autònomes i ajuntaments o als seus símbols, himnes o emblemes: 1.001-30.000 euros
  • 
Les sancions no requeriran ser ratificades per un jutge, eliminant així l’última garantia jurídica.


Totes aquestes polítiques i actuacions no són noves. El poder establert mai no ha pogut pair que des de baix es volgués construir un nou món i per això de forma “legal” o il·legal ha actuat amb contundència utilitzant tot el ventall d’aparells repressors de què disposa. La repressió, com no pot ser d’altra manera, acompanya les retallades i retrocessos dels drets. Les darreres vagues i els processos de mobilització i de lluita han produït detinguts i detingudes, persones identificades, multades, amb desenes de judicis. Un dels fets més destacables va ser la Primavera Valenciana on es va reprimir amb duresa una concentració d’estudiants de l’IES Lluís Vives, fet que va generar una de les més gran mobilitzacions dels darrers anys i una solidaritat que va traspassar el nostre país. Hui, encara estan pendents diversos judicis d’aquells fets o d’altres que van succeir a continuació. També les companyes i companys de Parc Alcosa estan pendents de judicis per lluitat de forma ferma i decidida pels seus drets. Tots aquest fet posen en evidència com el sistema i els cossos repressius sempre acompanyen les classes dominants en el seu camí de reformes per mantenir els seus privilegis.

També el moviment sindical de classe és objectiu de la repressió en fer front a la injustícia i les reformes que ens imposen. Una de les mostres més evidents és la persecució sistemàtica a Diego Cañamero i Juan Manuel Sanchez Gordillo (SAT), que juntament amb nombrosos militants del sindicat, estan fins al capdamunt de multes i condemnats a presó. Ara, en aquest moment, estan pendents d’un nou judici per realitzar una acció en Mercadona propietat d’un “empresari valencià exemplar”. Una acció per senyalar els responsables de l’espoli i per denunciar que són necessàries altres polítiques que siguen favorables al conjunt de la ciutadania. Les organitzacions convocants de la manifestació volem mostrar la nostra solidaritat i suport a les dones i homes del SAT i de tots aquells sindicats i moviment socials que lluiten amb dignitat, fermesa i coherència per l’emancipació de la classe treballadora.

Per tot açò, considerem que cal plantar cara, organitzar la resistència i combatre contra tots aquells que ataquen els nostres drets i que pretenen acabar amb el nostre futur.

L’organització i la lluita és el camí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.