Moviments socials

Representants d’entitats del País Valencià que lluiten contra el CETA visiten l’Europarlament

Representants de diferents plataformes i entitats del País Valencià que lluiten contra l’aprovació dels grans tractats comercials (TTIP i CETA) han visitat Brussel·les ahir dimecres i hui dijous convidats per la portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament Marina Albiol.

Entrevistes a sindicats, representants municipals i d'entitats valencianes sobre TTIP
Entrevistes a sindicats, representants municipals i d'entitats valencianes sobre TTIP
01 / 12 / 2016 | Intersindical

La pròpia Albiol, com a conclusió de la visita, assenyala que “ha estat ben interessant i enriquidor acollir a representants d’entitats mobilitzades contra els grans tractats comercials. Per una banda, perquè hem posat en comú diferents accions i campanyes que podem portar a efecte al País Valencià; d’altra, perquè hem mantingut reunions ben profitoses per conèixer diferents aspectes dels tractats als quals hem de parar atenció perquè poden alterar la realitat socioeconòmica, els drets de les treballadores i els treballadors, els serveis bàsics o a la defensa dels consumidors o dels propis governs municipals, autonòmics o estatals front a les grans corporacions”.

Albiol: "És enriquidor acollir a representants d’entitats mobilitzades contra la globalització"

Membres de les plataformes contra el TTIP de València, Castelló, Alacant, Elx i l’Alcoià-Comtat, responsables de CCOO-PV, Intersindical Valenciana i Ecologistes en Acció, junt amb representants de localitats que s’han declarat lliures de TTIP com Vinaròs, Santa Pola, Vall d’Uixó, Petrer o Museros, van encetar ahir de vesprada un intens programa amb una reunió amb l’eurodiputada Anne-Marie Mineur del Socialistische Partij holandés, que forma part del grup de l’Esquerra Unitària Europea (GUE); seguidament, es van reunir amb l’eurodiputada del grup Refundazione Comunista italià (també integrat al GUE), un encontre que va servir per conèixer les últimes informacions sobre l’aprovació del CETA, i alhora compartir experiències i coordinar accions a nivell internacional en la campanya que porten a terme diferents organitzacions i entitats arreu d’Europa.

Tot seguit, el grup també va mantindre una reunió amb els eurodiputats valencians Inmaculada Rodríguez-Piñero (PSOE) del grup Socialdemòcrata, i amb Jordi Sebastià, de Compromís; en aquesta segona reunió es van tractar aspectes sobre com podria afectar el CETA a la realitat socioeconòmica valenciana, contrastant els diferents punts de vista entre els socialistes, a favor del Tractat, i les diferents opinions en contra del mateix. De l’encontre, en què la premura de temps no va permetre aprofundir tal i com tots els participants haurien volgut, va sorgir l’emplaçament a seguir el debat a València en dates pròximes, i ja s’està treballant per trobar data i lloc on continuar l’intercanvi d’impressions.

El programa ha seguit aquest matí amb l’enregistrament d’entrevistes als participants i amb una visita a l’Europarlament. La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha subratllat que “els participants ens hem emplaçat a seguir impulsant, cadascú des dels nostres àmbits, la campanya contra el CETA des de la societat civil, des dels carrers i les organitzacions de les nostres ciutats i pobles. Brussel·les està decidida a accelerar l’aprovació del CETA el més prompte possible, i sembla que entrarà en vigor sense que siga aprovat pels propis parlaments dels Estats. I tot, desoint a milers de localitats i governs autonòmics i regionals de tota Europa que es declaren lliures dels Tractats Comercials, a milions de ciutadans i ciutadanes d’Europa que estan en contra . Per tant, front a aquesta negativa dels màxims responsables europeus a escoltar les veus en contra, ens queda poc més que seguir pressionant per a tractar d’impedir una aprovació que alterarà les regles econòmiques en favor de les grans empreses multinacionals i en detriment de llocs de treball, de drets de la ciutadania, de models productius sostenibles i dels serveis públics”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.