Drets laborals

Riders x drets de València participa en les “Jornades el meu cap no és un algorisme”

24 / 04 / 2019 | Intersindical

Durant els dies 25 i 26 d’abril el col·lectiu Riders X Drets durà a terme a Barcelona les jornades anomenades “el meu cap no és un algorisme” a Can Jaumandreu, carrer Perú 52. Es debatrà sobre les condicions d’explotació en l’actual economia de plataforma, la pèrdua de drets, el tipus de societat que s’està construint amb aquests canvis, les relacions de falsos autònoms, etc. En l’esdeveniment hi haurà una assistència important de treballadors i extreballadors del sector de tot Europa, juntament amb alguns convidats de Llatinoamèrica.

Hi haurà un total de sis taules amb diversos ponents cadascuna en què s’intercalaran treballadors
i extreballadors activistes del sector del repartiment amb bicicleta; acadèmics especialistes en dret del treball, sociologia, antropologia i psicologia social; activistes cooperativistes que li planten cara al model; altres sectors en els quals la uberització s’està implantant; i membres de sindicats alternatius d’Europa que donen suport i segueixen la causa.

Les xerrades tindran un format curt en el que la major part del temps serà destinada per la discussió amb el públic. Les taules versaran sobre el paper dels treballadors organitzats, però també el dels no organitzats i com són convençuts o autoconvençuts que no són falsos autònoms; Com les condicions de treball intervingudes per les app despullen del control de la situació laboral dels propis treballadors i dels seus drets; sobre el paper de la ciutat com a mercaderia i com a espai de remodelació laboral, aprofitat per rendibilització de certes multinacionals; el paper de la digitalització i els algoritmes en la definició dels nous tipus de treball: com els interessos i les voluntats polítiques són els que permeten els canvis; sobre experiències de cooperatives com a exemples de lluita i execució dels drets sota la guia de la dignitat laboral; la reputació digital i com els efectes de les puntuacions, sota la lògica del “like”, determinen les condicions de treball, la quantitat d’aquest i, en últimes, els diners rebuts; i, finalment, un debat a múltiples veus sobre l’experiència dels treballadors organitzats. Podran trobar més informació a:
https://www.mensakas.com/ridersfestival2019/programa-cast.html

Així mateix, es durà a terme una roda de premsa el dijous 25 de abril de 2019 a les 13.15 en front de Can Jaumandreu, carrer Perú 52.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.