Drets laborals

Riders x Drets i Intersindical Valenciana discrepen de la resolució judicial sobre Glovo

Dijous proper convoquen una concentració i roda de premsa per valorar la situació

01 / 08 / 2020 | Intersindical

Riders x Drets i Intersindical Valenciana valoren negativament la resolució del Jutjat Social de València nº15 de València per la qual s’arxiva la demanda de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) contra Glovo. L’argumentació del tribunal es basa en la situació de la pandèmia sanitària de la COVID 19 i la presència en el procediment de nombroses parts. Segons el tribunal no existeixen mitjans suficients per la garantir la salut de tantes persones intervenents en la seu judicial.

Riders x Drets i Intersindical Valenciana consideren que, argumentar la situació sanitària per arxivar la demanda, és un excusa per mantindre els privilegis de la multinacional davant de l’explotació de les treballadores i treballadors. A més, consideren que és una vergonya que s’haja suspés, fins en tres ocasions, el judici fins aquesta que sembla que serà la definitiva. A més, denuncien que, tant l’administració de justícia com la laboral, haurien de vetlar pels interessos de les persones més vulnerables que pateixen les males pràctiques de Glovo i altres empreses de repartiment a domicili.

Per a Riders x Drets i Intersindical Valenciana aquesta decisió, motivada per les apel·lacions de Glovo i de la TGSS, és totalment injustificable i inexplicable en retardar una vegada més la solució a un conflicte que ve de lluny i que afecta a centenars de persones que veuen vulnerats els seus drets laborals per les pràctiques il·legals i explotadores de l’empresa.

Totes dues organitzacions també consideren una prioritat que el govern espanyol impulse la Llei dels falsos autònoms de les plataformes digitals per acabar amb la situació que travessa el sector i garantir la laboralitat i els drets laborals. El govern no pot incomplir els seus compromisos amb el col·lectiu dels riders ni deixar-se arrossegar per les pressions de les multinacionals.

Finalment, Riders x Drets i Intersindical Valenciana anuncien que el proper dijous 6 d’agost, a les 11 hores, a les portes dels jutjats de València (Avinguda Professor López Piñero, 14), tindrà lloc una concentració i una roda de premsa per valorar la situació i expressar el rebuig a l’arxiu de la demanda.

arxiu_demanda_Glovo.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.