Sindicalisme

STM-Intersindical Valenciana guanya el judici de menjadors de Ford

El Sindicat guanya la demanda interposada contra Ford, CCOO, UGT i el Comité d’Empresa.

14 / 12 / 2015 | Intersindical

A l’abril del 2013 els sindicats UGT i CCOO van signar un acord amb la Direcció de Ford que va suposar que a partir de l’u de setembre d’aquest any, reduïen el temps de menjar de 30 a 15 minuts, tancaven diversos menjadors i restringien l’horari del servei en els tres que va deixar oberts, de manera que impedia que la plantilla que treballa de matí i tarda pogués fer ús d’aquest servei de menjar calent del que havia gaudit durant 37 anys.

STM - Intersindical Valenciana, que es va oposar a aquest acord, va presentar al mes de novembre de 2013 un conflicte col·lectiu exigint la reinstauració del servei de menjadors i també la compensació econòmica, de més de 5 euros diaris, que contemplava el conveni en la seva article 56, per a totes aquelles persones que pel seu horari laboral, no pogueren accedir al servei de menjadors.

Doncs bé, en el matí d’avui, dilluns 14 de desembre, Intersindical Valenciana ha rebut la millor de les notícies del Jutjat del social Nº 12 on es comunica la sentència favorable a la demanda.  Així, milers de treballadores i treballadors de Ford cobraran al voltant de 400 euros. Concretament del període comprès entre l’1 de setembre i 31 desembre 2013 on hi va haver 73 dies laborables. Així, per cada dia que es va treballar al matí o a la vesprada en aquestes dates, es cobrarà uns 5.50 euros.

Intersindical Valenciana recorda que l’actuació dels sindicats signants va ser nefasta, però especialment vergonyosa en el judici. No només no van donar suport a la nostra demanda sinó que van fer el possible perquè es perdés pronunciant-se en contra cada vegada que prenien la paraula.

Intersindical Valenciana valora positivament la sentència que ha estat fruit del treball per vetllar pels interessos de la plantilla, malgrat totes les pressions i del joc brut de l’empresa i de CCOO i UGT. Una sentència que suposa el cobrament d’una quantitat important de diners per a totes i tots estiguen afiliades o no al STM-Intersindical valenciana.



Comentaris
MARIA JESUS
15 / 12 / 2015 - 10:27

ME GUSTARIA QUE COLGASEIS O ME ENVIASEIS LA SENTENCIA, DEBE SER MUY INTERESANTE. GRACIAS.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.