Repressió sindical

STOP repressió sindical i ciutadana

Intersindical convoca una concentració el 7 de gener, coincidint amb el judici al seu portaveu, Vicent Maurí.

Cartell de la concentració del 7 de gener
Cartell de la concentració del 7 de gener
11 / 12 / 2013 | Intersindical

El proper 7 de gener, a les 10:30 hores, al jutjat d’instrucció nº11 de València, tindrà lloc un judici verbal de faltes contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, al que se li acusa d’una falta contra l’ordre públic per una denúncia presentada per la polícia i tramitada per la Delegació del Govern.

El judici de faltes és una peça de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats

En concret, se li acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d’ordre públic en instigar que el personal es tirara damunt de la polícia fet que, segons l’atestat, haguera pogut tenir conseqüències imprevisibles, i també de criticar la seua actuació amb determinades frases ofensives.

Les acusacions fetes són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic ni que es diguera cap frase ofensiva. En acabar una concentració, la polícia va retindre tres persones per identificar-les. En eixe moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents. Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la en no portar la seua documentació. Cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció va produir cap desordre públic. Per tant, estem, una volta més, davant d’una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes.

El judici de faltes és una peça més de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats democràtiques i les lluites socials. Per això, des de la Intersindical Valenciana volem expressar el nostre rebuig contra la política de repressió contra els moviments socials, sindicats, partits i persones que són crítiques amb el sistema i les polítiques antisocials que apliquen els governs de la troica.

Les seues amenaçes no serviran per callar-nos, ni intimidar-nos, ni doblegar-nos, tot el contrari. Les amenaces, els judicis, les multes… i totes aquelles mesures coercitives ens donen força per continuar lluitant pels drets de les treballadores i treballadors, de les classes populars, del 99% de la població i del nostre país.

Tampoc la nova llei de “seguretat ciutadana” o la llei de serveis mínims que pretén aprovar el govern espanyol. Un pas més enllà contra les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives, del govern que tenen com finalitat acallar les protestes contra les polítiques antisocials que practiquen els governs valencià i espanyol.

Finalment, fem una crida a participar en la concentració que tindrà lloc el proper dia 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justicia de València (Avinguda del Saler, 14) i a que envieu notes de suport i solidaritat davant del judici a la següent adreça de correu: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.