Repressió sindical

Vicent Maurí, absolt

El mateix fiscal proposa la sentència absolutòria per la manca de proves. Intersindical demana la dimissió de Sánchez de León

Vicent Maurí s'adreça a les persones concentrades a la porta del jutjat
Vicent Maurí s'adreça a les persones concentrades a la porta del jutjat
07 / 01 / 2014 | STEPV

La jutgessa del tribunal d’instrucció número 11 de València ha dictat sentència absolutòria a Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, en el judici de faltes que ha tingut lloc aquest matí. Maurí estava acusat d’insults i alteració de l’ordre públic després d’una concentració el passat 26 de juliol, fets que s’han demostrat falsos durant la vista.

Intersindical Valenciana emmarca aquest judici en la política repressiva de la Delegació del Govern

La policia no ha pogut demostrar que Maurí insultara ningú. En la seua defensa, Maurí ha declarat que es va adreçar a la policia per interessar-se per les persones retingudes després de la concentració i per a facilitar-los els contactes amb advocats per a la seua possible defensa. Per tant, si haguera insultat la policia o creat algun aldarull també haguera sigut detingut.
Davant d’aquests fets, el mateix fiscal ha proposat la sentència absolutòria que la jutgessa ha ratificat.
Durant el judici, dos centenars de persones, moltes en representació de sindicats, partits polítics i moviments socials, així com nombrosos càrrec públics com regidors i diputats, s’han concentrat a la porta de la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Vicent Maurí. En aquest acte han intervingut representants polítics i socials del País Valencià i d’altres indrets de l’estat.
En resum, Intersindical Valenciana emmarca aquest judici en la política repressiva de la Delegació del Govern, que intenta criminalitzar els moviments de lluita per les llibertats i contra les polítiques de retallades contra la població. Un judici que ha sigut un revés per a la Delegació del Govern, encapçalada per Paula Sánchez de León, que ha tramitat aquesta denúncia. En eixe sentit, ha instrumentalitzat partidístament aquest fet per intentar reprimir les mobilitzacions socials a les quals Intersindical Valenciana dóna suport. Per aquest motiu, Intersindical Valenciana demana la seua dimissió immediata.
Intersindical Valenciana continuarà lluitant per teixir una xarxa ampla de resistència a les polítiques antisocials del govern valencià i espanyol que estan castigant durament la ciutadania i continuarà treballant per la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació.

 



Comentaris
Evangelina Martinez
07 / 01 / 2014 - 21:29

Enhorabona Vicent.

No tenen vergonya.

Ànims i a per totes


DANIEL
07 / 01 / 2014 - 21:33

Endavant, ja estan donant símptomes de flaquesa i nosaltres conservem tota la força!


Isabel Besó
08 / 01 / 2014 - 7:37

Felicidades a Vicente Mauri y a todos los que estamos con vosotros.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.