Notícies de Salut laboral i medi ambient


Salut Laboral
Intersindical Valenciana presenta 10 propostes per a millorar la seguretat i la salut del personal dels serveis públics de la Generalitat

dimarts 18 juny 2024 15:41 h

El sindicat reclama que es realitzen simulacres d’emergència, que s’actualitzen els plans d’autoprotecció i que es modifique el protocol d’assetjament laboral


Canvi climàtic
Café diàleg: L’Acció per a l’empoderament Climàtic

divendres 14 juny 2024 12:37 h

Intersindical Valenciana Medi Ambient participa en el Café diàleg: L’Acció per a l’empoderament Climàtic i el seu potencial transformador entre la joventut valenciana i boliviana. Organitzada per Ajuda en Acció, hem compartit les nostres experiències junt amb una delegació de joves i docents de Bolívia.


Salut Laboral
HÒMENS, UNA ULLADA A LES MASCULINITATS

dilluns 10 juny 2024 13:27 h

Els hòmens i les dones, tot i els avanços en igualtat, continuem patint al segle XXI una educació patriarcal a casa, al carrer, a les xarxes socials i a l’escola. Enfront dels vents de canvi que ens porta el feminisme i el desconcert on es troben gran part d’ells, el patriarcat reforça els seus mites i relats d’amor romàntic per fer sobreviure una masculinitat hegemònica que no només vol sotmetre a les dones, sinó que també vol hòmens submisos al capital.


Bones pràctiques mediambientals
3 de juny dia mundial de la bicicleta

dilluns 03 juny 2024 01:44 h

L’Assemblea General de les Nacions Unides l’abril de 2018 va establir el Dia Mundial de la Bicicleta el dia 3 de juny. Té l’objectiu d’educar i fer avançar en l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable i promotor de la inclusió social i de la pau.


Canvi climàtic
Intersindical Valenciana participa en l’Assemblea Climàtica Valenciana

dijous 02 maig 2024 11:00 h

L’Assemblea Climàtica Valenciana (ACV) s’ha celebrat a la Universitat Politècnica de València (UPV) al llarg del mes d’abril. Aquesta s’ha constituït com un fòrum de joventut per a debatre sobre les mesures per a frenar l’avanç del canvi climàtic.


Bones pràctiques mediambientals
Presentació del decàleg de centres de treball sostenibles d’Intersindical Valenciana

dilluns 29 abril 2024 12:17 h

Des del Voluntariat pel Medi Ambient de la Intersindical hem elaborat aquest decàleg com una guia per repensar els llocs de treball i els processos productius per fer-los més saludables tant per a les persones com per al planeta. Com a sindicat ecofeminista pensem que davant l’escalfament global que ja patim, és prioritari transformar els centres de treball i així mitigar el nostre impacte sobre el planeta.


Salut Laboral
Taller vivencial de Seguretat i Salut Laboral (SSL)

diumenge 28 abril 2024 10:13 h

Per celebrar el 28 d’abril: dia mundial de la SSL hem realitzat un Taller vivencial per prendre consciència per mitjà del cos sobre l’estrés de la nostra ment i el nostre estat emocional. Mitjançant diferents tècniques d’atenció plena, ki aikido, teatre i moviment conscient hem pogut experimentar les tensions que ens provoquen tant el rebombori emocional del nostre cor com els pensaments reiteratius que omplin el cap de grills.


Salut Laboral
Resolució del Consell Confederal de la Intersindical Valenciana pel 28 d’abril: Dia Mundial de la Seguretat i la Salut al Treball

dissabte 27 abril 2024 23:50 h

El 28 d’abril, Dia Mundial de la Seguretat i la Salut al Treball -proclamat per l’Organització Internacional del Treball (OIT)-, és un dia important per a Intersindical Valenciana (Iv) perquè la Seguretat i la Salut de les persones treballadores és un eix transversal de la nostra organització.


Salut Laboral
RISCOS LABORALS DE LES MASCULINITATS PATRIARCALS

dijous 25 abril 2024 09:35 h

Aquest mes de març han mort dos treballadors per caigudes al buit en dos accidents de treball. El 5 de març al Palau de les Arts de València i el 12 de març a Agullent. Així mateix, el divendres 15 de març va morir altre treballador d’una empresa de repartiment en un accident de tràfic a Nules. Cada mes moren al País Valencià una mitjana de 6 treballadors. En 2023, entre les 2.300.700 de persones en actiu al nostre País, va haver-hi en jornada laboral 53.201 accidents amb baixa, d’ells 383 greus i 60 mortals. El 70% dels accidents en jornada laboral, el 83% dels greus i el 90% dels mortals els pateixen hòmens, que representen el 63% de la població activa. Mentre que el 83% de les víctimes són persones de més de 40 anys. D’altra banda, en 2023 hi hagueren 9.073 accidents laborals in itinere, d’ells 92 greus i 12 mortals. Les dones pateixen el 57% dels accidents in itinere, tot i que els hòmens són víctimes del 57% dels accidents greus i el 100% dels accidents mortals, en aquest cas el 73% dels accidents in itinere mortals els pateixen treballadors majors de 40 anys.


Mobilitat, ecologia i sostenibilitat
Caos al centre de la Ciutat de València

divendres 12 abril 2024 12:12 h

El canvi en les rutes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i el seu pas pel carrer Sant Vicent ha estat un errada monumental de la senyora Català. Tot per fer el contrari que els seus predecessors. Així mateix, fa el contrari a les polítiques europees de tots els colors polítics que porten dècades guanyant espai públic per als vianants i els ciclistes, fomentant la mobilitat activa i col·lectiva, i consegüentment lluitant contra l’escalfament del planeta