Notícies de Salut laboral i medi ambient


Mobilitat, ecologia i sostenibilitat
INTERSINDICAL VALENCIANA diu NO al PAI Medina de Llíber

dimarts 20 febrer 2024 10:30 h

Intersindical valenciana es manifesta contra el PAI de Llíber junt amb més de 3.000 persones el passat 18 de febrer. Més de 70 entitats signen el manifest de “salvem la vall en defensa de la muntanya llarga”


Bones pràctiques mediambientals
Participem a la 1a trobada amb el País-satge

diumenge 11 febrer 2024 18:45 h

Intersindical Valenciana Medi Ambient participà dissabte a la 1a Trobada amb el País-satge de la Fundació La Nou. Aquesta portava per lema “Un racó invisibilitzat”, i consistí en un itinerari entre Alcubles i Llíria, amb guies experts en etnologia, geografia humana i coneixement del territori que facilitaren la interpretació d’aquest. Així mateix, participaren antics pobladors de les bodegues de Gea. La idea és senzilla com deia Roser: conéixer el territori i als seus habitants, paisatge i paisanatge, per poder-los estimar i així també defensar.


Mobilitat, ecologia i sostenibilitat
No a l’ampliació Nord del Port de València.

divendres 02 febrer 2024 17:37 h

La història de la destrucció del litoral es repeteix. En la dècada dels 80 el mantra que va justificar l’ampliació sud del port va ser “Sacrificar el sud
(Natzaret i la Punta) per a guanyar el nord”. Ara amenacen amb l’ampliació nord, i nous accessos per Malva-rosa i Cabanyal. L’alcalde del PSOE Pérez
Casado va reconèixer el seu error ... tres dècades després. Els danys segueixen sense reparar-se.

La plataforma ciutadana acusa la Presidenta de l’Autoritat Portuària de València i als polítics que avalen el projecte de ser ostatges dels lobbies portuaris i adverteix de la factura que passarà aquest projecte: cost de salut, ambiental, econòmic i reputacional.

Aquest projecte és paradigma d’especulació i consagra la primacia de l’interés privat sobre l’interés públic.


Medi ambient
El voluntariat ambiental des del sindicalisme

diumenge 28 gener 2024 10:07 h

Moltes vegades davant de problemes globals que ens desborden, com a societat tendim a la inacció. Tanmateix com a ciutadans i ciutadanes conscients, podem fer molt en el nostre dia a dia per, si més no, minimitzar el calfament global. Així mateix, des d’Intersindical Valenciana, com a sindicat de classe, valencià, feminista i ecologista que som, pensem i actuem col·laborant amb multitud d’organitzacions mediambientals i promovent la conscienciació de les treballadores i els treballadors dels del Voluntariat Ambiental i l’àrea corresponent de la mateixa Intersindical.


Energies renovables
Renovable sí, però no així!!

diumenge 21 gener 2024 22:28 h

Intersindical Valenciana ens hem manifestat per la dignitat del País rural i en defensa del territori valencià, que és la defensa d’un planeta viu i sostenible. Junt a 90 col·lectius més hem eixit als carrers de València per aturar la construcció de macroplantes fotovoltaiques i per demanar la ubicació racional de les renovables.


Canvi climàtic
València, cada dia menys verda

dimecres 17 gener 2024 10:03 h

Les primeres mesures del govern municipal de María José Català han sigut una esmena (parcial i, a vegades, a la totalitat) a les polítiques de mobilitat anteriors. Aquests canvis, juntament amb la reducció al no-res de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), la decisió d’ampliació del port i l’abandó de l’Albufera, deixen en entredit la capitalitat verda europea que ostenta la ciutat de València.


Mobilitat, ecologia i sostenibilitat
L’ampliació del Port de València és una obra innecessària, balafiadora i contraproduent

dimarts 19 desembre 2023 11:51 h

· El Consell de Ministres porta a aprovació més de 660 milions d’euros públics per a duplicar la capacitat de contenidors “a la carta” per a la multinacional MSC.

· La declaració d’impacte ambiental té més de 15 anys, quan la Llei d’Avaluació fixa una caducitat de tres anys, i el projecte ha patit nombroses modificacions substancials.

· L’Estat espanyol usa menys de la meitat de la seua capacitat portuària, per la qual cosa qualsevol problema de saturació se solucionaria amb una planificació eficient dels Ports de l’Estat.


Mobilitat, ecologia i sostenibilitat
Intersindical Valenciana participa a la bicifestació d’Elx en defensa dels carrils bici

dilluns 25 setembre 2023 08:04 h

Des del Sindicat defensem una mobilitat sostenible, activa i segura front als nous governs municipals que volen desmantellar-los


Energies renovables
Intersindical Valenciana participarà en la manifestació  ‘Descarbonització ja! Ràpida, justa i definitiva’

dilluns 11 setembre 2023 10:18 h

El Sindicat, que col·labora amb les entitats organitzadores des del seu voluntariat mediambiental, encoratja tota l’afiliació perquè hi participe activament.


Energies renovables
Intersindical Valenciana participa a la trobada “Renovables sí però no així. La nostra lluita és per la vida”

dissabte 02 setembre 2023 18:51 h

Les jornades han sigut organitzades per la Coordinadora Valenciana per a la ubicació racional de les energies renovables