Notícies

Intersindical Valenciana davant el 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual

Comunicat amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual

20 / 09 / 2012 | Macu Gimeno

Una vegada més, Intersindical exigeix als governs de l’estat i l’autonòmic que complisquen els seus compromisos adquirits en el protocol i legislació nacional i els derivats del dret internacional. Que no anteposen les polítiques d’ajustaments i les retallades pressupostàries a la salvaguarda de la integritat física de les víctimes de tràfic per a l’explotació sexual, en un 95% dones i xiquetes, en condicions d’esclavitud i sense cap respecte als drets humans. Exigim assistència sanitària a totes les persones prostituïdes, amb independència de la seua situació. I la reparació i reinserció laboral i social per a totes elles.

Les retallades del govern del PP deixa sense assistència sanitària a les persones prostituïdes

Si la crisi econòmica incideix en l’augment de la prostitució, les polítiques repressores en matèria de migració i asil en la Unió Europea incideixen en l’augment de les màfies de tràfic de persones. La falta d’una educació afectiu sexual i l’augment de la cultura del consum de sexe pagat compta amb la permissivitat de les administracions. Models econòmics basats en la falta de fiscalitat com Eurovegas que porten darrere màfies de tràfic de persones o la proliferació dels anomenats clubs d’alternar, relax, etc. i els grans hipermercats del sexe que amaguen l’explotació i esclavitud de persones i representen grans negocis per als proxenetes que es declaren “empresaris del sexe”.
Intersindical denuncia també la greu situació respecte a la salut de les persones prostituïdes a causa de les retallades del govern en matèria sanitària, al deixar-les fora de la cobertura per la seua situació “irregular” i no haver cotitzat a la seguretat social. Aquestes persones tenen greus problemes sanitaris que requereixen tractaments: VIH, ETS, Hepatitis C, Tuberculosis, addicions a drogues i alcohol, etc. Moltes dones avorten, unes altres segueixen avant amb els seus embarassos, el que deixara a les futures criatures en una situació de total desprotecció sanitària.
Respecte a les normatives d’algunes corporacions locals penalitzant a les persones prostituïdes -com ja està previst a València-, Intersindical pensa que són un despropòsit perquè sancionen a les víctimes en comptes de donar-les assistència, reinserció i reparació. Per a Intersindical l’efecte de les sancions és doblement perjudicial per a elles, ja que els proxenetes les obliguen a realitzar més serveis en jornades interminables per a pagar les sancions imposades. La falsa moral d’aquestes administracions persegueix netejar els carrers i els barris, no ajudar les víctimes. Aquesta mesura potser celebrada per veïnats farts de conviure amb la prostitució i tot el que ella comporta, però es converteix en més indefensió de les persones prostituïdes que al final són transportades a altres destinacions menys controlades: polígons, carreteres o pisos dels quals mai eixiran.
Intersindical denuncia la hipocresia del govern del PP que mentres signa un protocol on es parla d’assistència integral a les víctimes, està llevant recursos assistencials i és cada dia més permissiu amb els negocis com prostíbuls que han proliferat de forma alarmant en els últims anys. Cartells publicitant sexe es troben per tot arreu en les nostres ciutats, inclús en el transport de concessió púbica. L’autonomia valenciana és la segona amb major numero de dones prostituïdes i és fàcil comprovar com va en augment el nombre de locals i clubs que ofereixen aquests serveis, al igual que les dones i xiquetes obligades a prostituïr-se en carrers, carreteres i polígons industrials.
Aquest 23 de setembre, recordem que no volem que els nostres fills siguen demà consumidors de prostitució i que contribueixen així a la perpetuació d’aquest model d’esclavitud. Per això demanem també un compromís a tota la societat per tal que no done l’esquena a aquestes persones víctimes de les xarxes d’explotació sexual, la majoria dones i xiquetes, a les quals se’ls han arravatat la seua vida. Fem una crida als homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d’aquestes víctimes. Perquè som conscients que sense demanda no existiria oferta ni xarxes, ni proxenetes, ni persones que són tractades com a “trossos de carn”.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.