Notícies

Intersindical Dones es reuneix amb Alanna

13 / 04 / 2021 | Intersindical

Intersindical Dones i Alanna han mantingut una reunió bilateral en la qual s’ha abordat la violència masclista des de diferents perspectives: legal, laboral, social i política. Aquesta reunió ha sigut especialment significativa per a Intersindical Dones, ja que Alanna és l’associació pionera al País Valencià en l’atenció integral a dones víctimes de violència de gènere, i hi coincidim en diversos espais del moviment feminista des de sempre.

Un dels eixos fonamentals del treball d’Alanna és la inserció laboral de les dones víctimes, ja que en la gran majoria de casos la situació de les dones és precària i es veuen obligades a conviure amb el maltractador. Tindre un treball estable és per a moltes dones la porta per poder escapar de la violència: per això és especialment important donar eines de formació i de recerca de feina.

Paral·lelament, cal garantir els drets laborals de les dones víctimes i, al mateix temps, la seua vida. En aquest sentit, en la reunió es van analitzar els problemes als quals s’enfronten les dones en el món del treball, ja que la legislació laboral en matèria de violència de gènere és mínima i està dispersa entre butlletins estatals i autonòmics: i cal tindre en compte que, sovint, les dones han de fugir ben lluny per escapar del seu agressor. A més, per poder gaudir dels (pocs) drets reconeguts, sempre cal una sentència judicial, el que deixa fora de la cobertura a les dones que no denuncien o que estan encara pendents de sentència. Així, un dels objectius comuns que ens hem marcat és fer seguiment amb detall de les normatives per tal de, per una banda, poder fer un assessorament òptim per totes aquelles dones víctimes de violència masclista i, per altra banda, detectar carències i fer propostes per modificar les lleis.

Aquest ha estat només el primer pas cap a una cooperació sistemàtica entre Intersindical Dones i Alanna, que esperem culmine en un conveni de col·laboració per reforçar l’atenció a les víctimes i la lluita contra les violències que patim les dones.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.