Notícies

Conferència del Delegat del Govern per a la Violència, Miguel Lorente, en Xirivella

El passat 4 d’octubre tingué lloc al Centre Instructiu Musical de Xirivella (Horta Nord) una xarrada sobre violència de gènere a càrrec del delegat del Govern per a la Violència de Gènere, Miguel Lorente Acosta, organitzada per la Coordinadora de Dones per la Igualtat de Xirivella.

06 / 10 / 2011 | Intersindical

A l’acte hi hagué una nombrosa assistència del veïnat de la localitat l’Alcalde de la localitat i diferents autoritats de l’ajuntament, representants de la Policia Local, la Delegada del Govern o la Fiscal de Violència, a més de representants de diferents associacions Feministes de Defensa de les Dones, sindicats. Per IV va acudir la coordinadora de l’Àrea de la Dona.
La presentació va estar a càrrec d’Angela Escribano, de la Coordinadora, que va fer un interessant resum sobre l’origen de la violència masclista. Per la seua part, Miguel Lorente va recordar la importància de la conscienciació social al respecte i va considerar que les sentències com la de l’audiència de Murcia, que aludeix a l’ús de la paraula “zorra”, no fan sinò reforçar al posmasclisme que no vol que la societat avance cap a la igualtat. Ha informat que desde la Delegació fa temps que es coneix i també pateixen els atacs dels que justifiquen la violència cap a les dones. Un postmasclisme que s’enmarca dins la societat patriarcal on la dona te una posició de sumisió i l’home de dominació sobre ella.
Tot aixó incideix negativament en les dones víctimes de maltractaments a l’hora d’interposar denúncia.
El Delegat ha parlat també de la disminució de les condemnes a maltractadors segons el jutge que porte el cas, posant de relleu la necessitat que aquest personal tinga una formació sobre violència de gènere. S’ha referit als moviments contra igualiarias, que volen que es derogue la Llei Integral i estan transmetent idees falses al respecte del nombre de denuncies falses que presenten les dones (ha recordat que només són un 0,01%) o al·ludint a una síndrome inventada i sense cap recolçament com la famosa SAP, que acusa a les dones maltractades de influir en les criatures per tal de llevar als pares la custodia.
Miguel Lorente va acabar la seua intervenció donant un poc d’esperança, tot i recordant que malgrat seu un greu problema, el nombre de feminicidis des del 2004 (any en què es va aprovar la Ley Integral contra la violencia de género) han baixat un 6,3%




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.