Drets

Devolució de l’IRPF de la maternitat i la paternitat de les persones pertanyents a MUFACE

S’està preparant el canvi normatiu que farà possible el retorn de l’IRPF de la maternitat i la paternitat. Quan estiga publicat, l’Agència Tributària informarà dels tràmits a seguir

10 / 12 / 2018 | Intersindical

L’Agència Tributària ha informat al sindicat que les funcionàries i els funcionaris depenents de MUFACE encara no poden demanar la devolució de l’IRPF de les prestacions. Diem «encara» perquè el govern estatal està elaborant el canvi normatiu necessari perquè es retornen els diners a les funcionàries depenents de MUFACE, de la mateixa manera i en les mateixes condicions que comencen a retornar-se a les persones que depenen del Règim General de la Seguretat Social.

Quan estiga aquest canvi, s’habilitarà un termini nou i un procediment específic per poder sol·licitar aquesta devolució. Per ara, per tant, només poden entrar a l’aplicatiu i sol·licitar la devolució les persones que depenen de la Seguretat Social.

La sentència del tribunal Suprem afectava únicament a les prestacions abonades per la Seguretat Social, però el Consell de Ministres aprovà recentment que la no tributació a l’IRPF també s’havia d’aplicar a les quantitats abonades a les persones pertanyents a MUFACE. Altrament, seria clarament discriminatori.

Seguirem informant-vos de qualsevol novetat al respecte i insistirem davant les administracions perquè s’agilitzen els tràmits legislatius que permetran la devolució.

Si tens qualsevol dubte, recorda que pots contactar amb el teu sindicat o directament amb l’Area de les Dones al email .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.