Notícies

Esbossos i empremta de les dones artistes

Intersindical Valenciana i STEPV Castelló han organitzat junt amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló i la mateixa artista Concha Mayordomo l’exposició “Esbossos i empremta de les dones artistes”.

06 / 05 / 2021 | Intersindical

Aquesta exposició reuneix i concentra una recopilació de cinquanta-set retrats, gairebé esbossats, però amb una força extraordinària, que posen rostre a dones que van abastar l’escena artística durant segles, d’una manera gairebé invisible i que van ser i són brillants en totes les disciplines artístiques. Des de l’escultora Úrsula Forment, nascuda en les albors del Segle XVI, fins a l’artista urbana Paula Bonet, que al costat de la performer Analía Beltran i Janes posen rostre a les nascudes a les comarques de Castelló.

Concha Mayordomo des del seu blog “Dones en l’art” lluita perquè no segueixen artísticament desaparegudes, oblidades o directament esborrades de la història. A més de mostrar-nos els seus rostres, inclou un senzill codi QR, que descobreix les seues biografies incorporades en el blog: http://conchamayordomo.com/mujeres-en-el-arte/

L’exposició està articulada en dos blocs, d’una banda les artistes nascudes a la Comunitat Valenciana: Úrsula Forment, Helena Sorolla, Manuela Ballester, Amparo Segarra, Jacinta Gil Roncalés, Juana Francés, Ángela García Codoñer, Soledad Sevilla, Isabel Oliver, Ángeles Marco, Elena del Rivero, Carmen Calvo, Ana Teresa Ortega Aznar, Victoria Civera,  Cristina de Middel, La Nena Wapa Wapa i les castellonenques de Vila-real Analía Beltrán i Janés i Paula Bonet.

D’altra banda, proposa un recorregut per la resta d’Espanya i Iberoamèrica actives en l’actualitat, l’obra de les quals és àmpliament reconeguda pel món de l’art, de l’Argentina, Bolívia, Costa Rica, Cuba, l’Equador, Guatemala, Jamaica, Mèxic, el Perú, Portugal i El Salvador. En l’últim bloc, i per a completar les 57 artistes, la mostra inclou 23 artistes espanyoles de diferents territoris.

Intersindical vos anima a visitar aquesta exposició i endinsar-vos en el món de les dones creadores d’art que al mateix temps reivindiquen la lluita contra els estereotips i a favor de l’empodermanet de la dona.

Podreu gaudir de l’exposició des de la inauguració el 7 de maig fins el 15 de juny al claustre de l’EASD de Castelló (Plaça Fadrell 1).

Concha Mayordomo
Nascuda a Madrid, és Llicenciada en Belles arts (UCM) i Graduada en Arts Aplicades. De clar compromís per la igualtat, la violència de gènere i la visibilitat de la dona artista, ha participat en moltes exposicions tant nacionals com internacions i la seua obra es troba en col·leccions públiques i privades. És comissària independent amb una àmplia trajectòria de més de trenta exposicions, entre elles cal citar les realitzades amb el Ministeri de Cultura i Esport, el Museu del Vestit de Madrid i l’Ajuntament de Madrid. Divulgadora del treball de les dones en el món de l’art, habitual en taules rodones i ponències en espais d’art. Ha estat directora executiva del 2n Festival Mirades de Dones i membre de la Junta Directiva del MAV (Dones en les Arts Visuals). Codirigeix BLANCO, NEGRE I MAGENTA – LA REVISTA. Col·labora en les edicions digitals del PAIS, HUFFINGTON POST, L’HORA DIGITAL i TRIBUNA FEMINISTA, i paral·lelament manté el blog DONES EN L’ART. Ha estat premiada en el 2019 en la modalitat ART I CULTURA de la XII edició dels premis PARTICIPANT CREEM ESPAI D’IGUALTAT de l’Ajuntament de Madrid i en el 2007 PREMI A la LABOR CULTURAL de l’Ajuntament d’Alcobendas (Madrid).




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.