Notícies

Eulàlia Lledó a la Intersindical

Presentació llibre

13 / 03 / 2013 | Intersindical

Ahir tinguerem el plaer de fruir de nou de la companyia i la veu d’Eulàlia Lledó a la nostra seu. El motiu? La presentació del seu últim llibre Cambio lingüístico y prensa.

Eulàlia Lledó i Cunill és doctora i filologia romànica, professora (jubilada fa poc), investigadora i experta en biaxos sexistes del llenguatge, autora de nombrosa obra i col·laboradora amb diferents universitats, actualment també és articulista al huffingtonpost:

http://www.huffingtonpost.es/eulalia-lledo-cunill

Per a parlar del seu llibre tinguerem a la taula a la companya d’ STAS-Intersindical, Julia Ramos García, tècnica de l’ajuntament de València, especialista en gènere, i -entre d’altres-  responsable de la revisió de tots els impresos d’aquesta corporació per a la seua adaptació a un llenguatge inclusiu.

En aquest llibre, l’autora mitjançant diferents retalls i notícies de premsa escrita ens va desvetlant el sexisme i el androcentrisme de l’ús de la llengua per part de diferents autors o autores, els canvis que es van produint en la llengua, al ser aquesta una cosa viva i en constant evolució. Eulàlia cita les paraules d’Alicia en el llibre A través de l’espill i el que Alicia va trobar a l’altre costat, de Lewis Carlol: “Alicia dubta que les paraules puguen significar coses distintes al mer gust de la consumidora… la qüestió és saber qui mana.”

Ací teniu la web de l’autora, on podeu a més descarregar-vos diferents guies i llibres de forma gratuita:

http://www.mujerpalabra.net/pensamiento/lenguaje/eulalialledocunill.htm

Reportatge fotogràfic de la presentació:

https://plus.google.com/photos/104454783730088189583/albums/5854781720095524913/5854784313077408658?banner=pwa




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.