Notícies

Intersindical celebra la retirada dels anuncis de prostíbuls en els autobusos

Així mateix, es congratula de l’anunci de la conselleria de benestar social de la retirada dels corresponents en tanques publicitàries.

03 / 11 / 2011 | Intersindical

L’Àrea de la Dona d’Intersindical va denunciar davant la Direcció General de Família i Dona els citats cartells publicitaris de diferents prostíbuls que s’anunciaven en autobusos de transport a municipis de la Comunitat, de l’empresa Fernanbús i Metrobús i en tanques en carreteres de la província de València. L’esmentada publicitat utilitza de forma sexista i vexatòria la imatge de la dona, fent apologia de la violència contra les dones.

Intersindical va iniciar la campanya de denúncia davant els organismes competents, tant a escala autonòmica com estatal. Amb caràcter immediat, es va obtindre resposta de l’Observatorio de la Publicidad Sexista de l’Instituto de la Mujer, dependent de l’administració espanyola. La passada setmana, al cap de poques hores de publicar-se en la premsa escrita un reportatge sobre el tema, la Generalitat Valenciana feia pública la intenció de retirar els anuncis dels autobusos en tres dies, però seguia sense pronunciar-se sobre els cartells en les carreteres.
Dilluns, la Direcció General de Família i Dona contestava a la denúncia efectuada per Intersindical, manifestant la intenció de retirar els cartells publicitaris de les carreteres. Una bona notícia que es complementava amb la iniciada en retirar la publicitat dels autobusos. Intersindical celebra que, finalment, el Consell haja reaccionat davant semblants vexacions a les dones, però recorda que la publicitat de prostíbuls segueix existint en tanques publicitàries i en els taxis, raó per la qual no deixarà de denunciar fins a veure les nostres ciutats, carreteres i transports lliures d’aquesta publicitat vexatòria que atempta contra la dignitat de les Dones.

Cómo y donde denunciar anuncios sexistas
Al Gobierno Valenciano:
Por mail a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) adjuntando las fotos y motivo de la denuncia en el tema del correo.
Enviando este formulario.
Correo postal (acuse de recibo o copia para que os sellen entrada)
Directora General de la Dona
Conselleria de Benestar Social
Paseo Alameda, 16
46010 Valencia, España
963 866 000
Síndic de Greuges Por internet presentar queja:
http://www.elsindic.com/es/quiero-presentar-una-queja.html
Instituto de la Mujer (estatal) Observatorio publicidad sexista:
.(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.