Notícies

Intersindical condemna l’amenaça contra la vida i la integritat de Piedad Córdoba Ruiz

12 / 04 / 2016 | Intersindical

Piedad Córdoba Ruiz, llatinoamericana i afrodescendiente és una lluitadora incansable i compromesa amb la democràcia, la justícia, el diàleg i la pau a Colòmbia. El treball i activisme de Piedad està ampliament reconegut per la seua labor incansable a favor dels drets humans i la pau i la defensa del territori i la unitat dels pobles llatinoamericans. El passat 1 d’abril, es va atemptar de nou contra la seua vida en el municipi de Quibdó, Colòmbia.

Defensora dels drets humans, la pau i la defensa del territori

Durant el seu accionar polític ha denunciat de manera emfàtica les polítiques de militarització dels territoris per al control polític i saqueig dels béns comuns per part dels Estats Units i multinacionals de complicitat amb l’expresident Álvaro Uribe i la seua aliança paramilitar.

Assenyalada i intimidada, amenaçada per ser un perill per al govern, ha estat objecte de tot tipus de campanyes mediàtiques i judicials intimidatòries per a fer callar la seua veu crítica, Piedad és recolzada pels moviments feministes i socials colombians, que reclamen a l’Estat les mesures urgents i reals per a garantir-li la seua protecció i integritat, denunciant “l’avanç de la dreta en tota la regió d’ Abya Yala, la militarització dels nostres territoris i els nostres cossos, l’esquema paramilitar de defensa dels megaprojectes, la persecució i la criminalització de les lluitadores, com a part d’un pla sistemàtic dels governs que sostenen i reforcen aquest sistema capitalista, colonial i patriarcal de mort. Davant la persecució i violència que vol arrelar la por, nosaltres seguirem sembrant vida, solidaritat i esperança.”
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.