Drets
Salut

Intersindical contra la reforma del codi penal al respecte dels delictes de violència de gènere

Intersindical, vist l’informe del Consell General del Poder Judicial, considera que els canvis que preten el ministre de Justícia respecte al codi penal només portaran més desprotecció de les dones en situació de maltractament i invisibilitzar aquest greu tema.

Manifestació del 25 Novembre
Manifestació del 25 Novembre
25 / 01 / 2013 | Intersindical

El Consell General del Poder Judicial no dóna suport als canvis proposats en relació als delictes en els casos de violència de gènere en l’avantprojecte de modificació del Codi Penal anunciat pel ministre de Justícia. A més, el Consell adverteix al seu informe que l’avantprojecte elimina la consolidació dels termes “delictes relacionats amb la violència de gènere”, al regular les prohibicions, deures i mesures en les suspensions de penes substitutives. Finalment, recomana l’ampliació de les competències dels jutgats de violència.

l'avantprojecte elimina la consolidació dels termes “delictes relacionats amb la violència de gènere

Resum de l’informe del Consell General del Poder Judicial al respecte de l’avantprojecte de reforma del codi penal

1) Despenalització vexació injusta de caràcter lleu: La qüestiona perquè provocarà la impunitat d’aquestes accions i desprotección de les víctimes, al no poder dictar-se ordre de protecció.

2) Sanció econòmica en casos de delictes de violència de gènere. La qüestiona per tenir repercussions negatives per a la pròpia dona maltractada.

3)Mediació: Aconsella que s’excloga de forma expressa i clara en els casos de violència de gènere, tal com estableix la Llei Integral i normativa europea i internacional.

4)Supressió agreujant de cometre violència habitualment davant de menors: Considera necessari mantenir l’agreujant en tots els casos, no només en la violència puntual.

5)Omissió obligació de no cometre delicte durant el termini de suspensió de la pena: S’ha de resoldre, el penat no pot cometre cap delicte durant el termini de suspensió.

6)Suspensió penes presó:
- Mantenir la regulació actual que prohibeix aproximar-se o comunicar amb la víctima i a altres membres de la família.
- Necessari incloure el temptativa homicidi encara amb atenuants en els casos de violència de gènere.

7)Nova regulació delicte de lesions que exigeix l’existència de denúncia prèvia. Considera que ha d’excloure’s en els casos de violència de gènere.

8)Supressió de l’excepció del règim de denúncia prèvia en les amenaces i coaccions lleus: Considera convenient mantenir la regulació actual i suprimir la pena de multa en aquests casos.

9)Jutjats de Violència sobre la Dona:
Considera convenient ampliar les seues competències com en delicte de trencament de pena o mesures cautelars en delictes de violència de gènere i assetjament.

(22 gener 2013, Immaculada Montalban, Vocal del Consell)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.