Notícies

INTERSINDICAL en l’acte d’entrega dels premis del concurs Curtmetratges per la Igualtat

Els premi han estat organitzats per la Associació per la Coeducació amb la coordinació de Paqui Méndez

fotografia cedida per Mª Angeles Bustamante
fotografia cedida per Mª Angeles Bustamante
10 / 10 / 2012 | Macu Gimeno

El passat dijous 4 d’octubre, la coordinadora de l’Àrea de la Dona va assistir a la Filmoteca de València a la presentació dels DVDs amb els treballs seleccionats aquest 2012 . El concurs Curtmetratges per la Igualtat, enguany ha comptat amb nou patrocini i ajudes de diferents entitats, entre d’altres d’Intersindical.

els curts seleccionats tracten l'emancipació de les dones, l'agressió sexual o l'empoderament

El concurs, que després de sis anys d’història és un referent per al moviment feminista i el món de l’educació i un repte important per a professionals del sector audiovisual, està destinat a temàtica de gènere. En l’edició d’enguany els curts seleccionats tracten l’emancipació de les dones, l’agressió sexual, l’empoderament, el suport i comprensió entre persones de diferents sexes o la conciliació de la vida professional i familiar.
Els curtmetratges seleccionats han estat: “Ahora no puedo”, de Roser Aguilar; “Libre directo”, de Bernabé Rico; “Pornobrujas”, de Juan i Andrea Gautier i “Solo sé que no sé nada”, de Olatz Rierol. El jurat va valorar de tots ells la seua utilitat com material didàctic per a impartir xarrades o conferències sobre temes de gènere, així com un correcte equilibri entre la seua factura fílmica i el tractament de temes relatius a la igualtat real i efectiva entre dones i homes.
Com en les anteriors edicions, posteriorment a la projecció es va fer un debat al voltant dels curts i la seua temàtica en el qual han participat Roser Aguilar, Andrea Gautier i Bernabé Rico.
Intersindical, que des de l’inici d’aquests premis ha vingut treballant i divulgant els premis de les edicions anteriors, valora molt positivament aquesta iniciativa, una forma de conscienciar i educar en igualtat, tant des de l’Escola, com en cinefòrums amb debats destinats a un públic adult però igualment necessitat de formació en aquests temes.

PD: Podeu demanar còpia del DVD amb els premis d’enguany mitjançant correu electrònic a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.