Notícies

Intersindical ha participat en les Jornades del STEi

foto: STEI
foto: STEI
13 / 03 / 2016 | Intersindical

Organitzades per l’Associació de Dones Educadores de les Illes Balears i l’STEI,  s’han celebrat a Palma de Mallorca els dies 11 i 12 de març les jornades “Construint la Igualtat”, amb diferents ponències i tallers.

La inauguració de les jornades va ser a càrrec de Sandra Serra Teruel -de la secretaria de la Dona-STEI- i de Rosa Cursach Sales, directora de l’Institut Balear de la Dona. Posteriorment, Juan Luis Rodríguez Recio, va presentar la revista “Estratègia de gènere i desenvolupament a Guatemala”.
Carmen Cardona Gisbert, docent i especialitzada en gènere, va impartir la ponència “Discriminació estructural, violència estructural” i el taller “Anàlisi de gènere dels diferents llenguatges. Eines per a fer un ús no sexista del llenguatge”.
Mertixel Esquirol Salom, professora i coordinadora del “Fòrum comunicació, eduación i ciutadania”, va desenvolupar la ponència “Sexisme i mitjans de comunicació a les aules”.
Quant a altres tallers, Rosa Mascaró Pérez, educadora social i psico-terapeuta va ser l’encarregada de l’espai “Una passa a favor teu: apoderament i autoestima per a dones”, Miquel Far Ferrer, professor, va parlar de noves masculinitats en el taller “Deconstruint la masculinitat hegenòmica, una adreçera fonamental per a l’equitat de gènere” i Ana Rio Moya, de l’Organització de Dones STERM, de la campanya”Espacio Libre de Machismo”. Un espai sense masclisme que també es va declarar a la jornada per unanimitat.
La Coordinadora de l’Àrea de la Dóna d’IV, Macu Gimeno Mengual, va impartir el taller “Les diferents formes de la violència contra les dones” i va participar també en la Taula rodona que tancava les Jornades “Actuacions dels moviments feministes per a construir la igualtat”, on va parlar de l’experiència en l’organització de la Marxa 7N contra les violències masclistes, compartint espai en aquesta taula amb Ana Rio Moya, Conxa Calafat (Feministes en Acció) i Leonor Taboada (ADIBS).

El fermall d’or del tancament de les jornades fiu l’actuació musical d’Aina Roig, soprano, Jaume Amengual, piano i Núria Adrover. La qualitat de les ponències i tallers i l’hospitalitat de les companyes i companys d’STEI han fet que aquestes jornades hagen estat un èxit.

Desgraciadament, haguerem d’assistir a la concentració per l’assassinat masclista de Victoria, de 19 anys,  a Son Servera.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.