Notícies
Educació

Intersindical per la prevenció de la violència cap a les dones

Amb el tallerr “Deixa’t d’històries: qui bé t’estime, et farà riure” les dues representants d’Intersindical han treballat amb l’alumnat les diferents formes de violència masclista i la forma de treballar en les aules mijtançant les unitats didàctiques.

Alicia Martí, Mavi Oliver i Macu Gimeno amb l'alumnat que va assisir al taller
Alicia Martí, Mavi Oliver i Macu Gimeno amb l'alumnat que va assisir al taller
24 / 04 / 2013 | Intersindical

El taller va tindre lloc a a la Facultat de Magisteri i va ser impartit per la responsable de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat d’STEPV -Mavi Oliver- i la coordinadora de l’Àrea de la Dona d’Intersindical -Macu Gimeno- organitzat per la professora de filologia catalana de la UVEG i permanent sindical d’STEPV Alicia Martí.

Qui bé t’estime, et farà plorar. Aquest refrany resumeix molt bé el mite de l’amor romàntic. Un mite perillós que cal desmuntar, perquè qui bé et vol, et vol feliç. La violència contra les dones és l’exponent més terrible de la desigualtat de gènere. Si pensem en aquesta violència sovint només veem la tragèdia de les dones assassinades. Però quan s’arriba al femicidi han hagut molts episodis abans , és el que coneixem com la piràmide de la violència. L’últim nivell ho formen els assassinats de dones, les agressions físiques. En la base hi ha una sèrie de comportaments socialment admesos i que totes hem de patir dia a dia. Moltes són les formes del masclisme i de la seua violència. Micro masclismes o violències de baixa intensitat que són el dia a dia en la nostra vida personal.

Per això és important detectar aquestes formes -més o menys subtils o evidents- de violència i ensenyar a les gent més jove a detectar-la. Preparar a les futures persones docents com treballar en l’aula per la igualtat. Perquè som conscients que sense igualtat mai eradicarem la violència masclista. Treballem tot l’any contra el masclisme que mata i a més fem les unitats didàctiques perquè al novembre i març -com a mínim- els centres escolars puguen disposar d’un bon material per a fer-lo.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.