Notícies

Intersindical rebutja la reforma de la llei de l’Avortament

el Ministre de Justícia ha manifestat la intenció de modificar l’actual Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, una reforma que suposaria un important retrocés que acabaria amb la llibertat i els drets sexuals i reproductius de les dones.

23 / 07 / 2012 | Macu Gimeno

Intersindical Valenciana, davant les declaracions del Ministre de Justícia manifestant la intenció del Govern de l’Estat de modificar l’actual Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, que estableix els terminis per a avortar, a una altra de supòsits, rebutja aquesta reforma que suposaria un retrocés de tres dècades i acabaria amb la llibertat i els drets sexuals i reproductius de les dones, aconseguits després d’ anys de lluita.

la reforma obligaria les dones a donar a llum a criatures amb greus malformacions

La negació al dret a decidir de les dones sobre el seu cos atempta contra la seua llibertat i els drets humans. A més, la reforma anunciada pel ministre obligaria les dones a donar a llum a criatures amb greus malformacions, deixant en mans d’aquestes la seua cura, ja que l’anunci de reforma és fa en uns moments de grans retallades en assistència social i dependència, exonerant a l’estat de la seua responsabilitat amb aquestes criatures. Una reforma hipòcrita i sense trellat.

Per a Intersindical no s’enten la intenció de l’executiu de modificar la llei actual, ja que des de que és va aprovar a l’any 2010 ha disminuit el nombre d’avortaments. A més, la reforma de la llei tal com anuncia el Ministre comporta que les dones sense recursos tornen a l’avortament clandestí i en condicions de risc per a la seua salut o -en aquelles dones amb recursos- tornar a l’èxode cap a Londres com fa quaranta anys.

L’avortament clandestí i insegur és la primera causa de mortalitat de les dones en els països en vies de desenvolupament. Amb els polítiques neoliberals que s’estan adoptant pel Govern en l’estat espanyol no estem lluny d’arribar a les situacions d’aquests països. Per tant Intersindical reivindica el dret de les dones a decidir sobre el seu cos. Els drets sexuals i reproductius són drets humans i com tal han de tractar-se.



Comentaris
Rosa
27 / 07 / 2012 - 11:46

Res , tot el lluitat a fer ...que mes volen de nosaltres?



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.