Notícies

Intersindical Valenciana, amb l’Aplec de la Ribera

22 / 07 / 2016 | Intersindical

Dissabte 16 de juliol la Coordinadora de l’Àrea de les Dones va acudir a Albalat de la Ribera convidada per l’Aplec per a impartir dos tallers sobre relacions en espais lliures de masclisme i sobre ús de llenguatge inclus, dins de la Jornada de Formació “La Ribera serà FEMINISTA o no serà”.

La Coordinadora va parlar de la discriminació històrica i actual de les dones tots els àmbits, per la qual cosa l’òptica feminista segueix sent necessària. El feminisme com a motor de canvi social i la necessitat que dones i homes estiguen en la lluita contra les desigualtats de gènere, sense oblidar que mentre aquestes perduren són necessaris espais de dones, així com protocols davant d’actituds masclistes dins i fora dels col·lectius.
Es van tractar temes com les comunicacions des del a la diferència, la importància de l’autoanàlisi i del suport a les dones, condemnant qualsevol agressió sexista vinga d’on vinga.
La segona part de la Jornada de Formació va consistir en el taller sobre l’ús d’un llenguatge inclusiu, on la Coordinadora va començar fent un repàs als diccionaris i les diferents formes de tractar a dones i homes, per a anar pas a pas vegent les formes de l’ús sexista del llenguatge i les seues possibles solucions, que mitjançant exemples, van anar proposant les persones assistents a la Jornada.
Una Jornada molt interessant i enriquidora que va posar de manifest la implicació i interès de la gent jove per crear espais lliures de masclisme.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.