Laboral
Notícies

Intersindical Valenciana ha participat en la II Trobada de la Unió de Dones Llauradores i Ramaderes

Han participat dones del medi rural de tot l’Estat Espanyol

Macu Gimeno durant la seua intervenció (fotos: Silvia Ramos)
Macu Gimeno durant la seua intervenció (fotos: Silvia Ramos)
23 / 10 / 2012 | Macu Gimeno

La coordinadora de l’Àrea de la Dona d’Intersindical ha parlat de la desigualtat al medi rural i dels problemes que tenen les dones per tal d’accedir al mercat de treball, tant d’explotacions rurals, com d’altres treballs, deixant palesa que la discriminació al món rural entre dones i homes és major que als nuclis urbans. Macu Gimeno va compartir espai, entre d’altres ponentes, amb Carolina Punset, regidora de l’Ajuntament d’Altea, com també amb dones empresàries i emprenedores de diferents territoris i ocupacions com viticultura, ramaderia, elaboració de fromatge artesà, fruitcultura, etc. que han intercanviat experiències i compartit problemàtica.

En tot el territori de l’estat existeixen quasi sis milions de dones al medi rural, un terç de la població femenina. Però el treball en les explotacions de les dones al medi rural no està reconegut, ja que és contínua considerant una ajuda -com tampoc ho està el domèstic i de cura de les persones- . La diversificació del treball de les dones en el medi rural i les poques opcions d’accedir al món del treball remunerat comporten l’èxode de la gent jove als nuclis urbans. A més, a la majoria d’explotacions agràries o ramaderes el titular continua sent l’home, tant siga el pare, germà o marit. La Llei de titularitat compartida no s’està aplicant en les diferents autonomies, la dona no cobra ni cotitza pel seu treball, quedant sense drets a una futura pensió de jubilació pròpia.

Segons la Unió de Dones Llauradores i Ramaderes aquesta Trobada és més necessària que mai en el moment actual de crisi general i retallades socials que existeix, ja que són precisament les dones del medi rural les que més estan patint-les.
Mes informació, nota de premsa de La Unió:

http://www.launio.es/ca/cgi-bin/article.asp?sid=0601&aid=9973

cistella productes ecològics
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.