Drets
Notícies
Salut
Educació

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant l’agressió xiqueta a Carcaixent

15 / 10 / 2014 | Intersindical

L’edat d’agressor i víctima en aquest cas, de nou ens porta a recordar que l’educació és el primer pas per començar a lluitar contra aquesta xacra. Però el govern, amb la LOMQE, elimina els principis coeducadors de convivència i no discriminació, d’educació en valors humans i matèries que els potencien i que són imprescindibles per a previndre la violència masclista i la no discriminació per raó de sexe. El nostre pensament està amb I., de quinze anys, que en aquests moments està ingressada en l’hospital.

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València:

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant la brutal agressió patida per la jove de Carcaixent de 15 anys d’edat que va haver de ser hospitalitzada en la matinada del passat dissabte després de rebre diversos colps per part de la seua parella, un altre jove veí de la localitat de 17 anys, que va apallisar-la quan ella li va comunicar que volia acabar amb la relació.
A conseqüència d’aquesta brutal agressió, es troba ingressada en l’hospital, on se li va diagnosticar trencament de mandíbula i del pòmul, entre altres lesions, per la pluja de colps que va rebre del agressor, que va ser detingut i en aquests moments està internat en un centre tancat.
La Coordinadora recorda que la violència contra les dones és exercida per homes maltractadors de tota edat i condició i patida per dones igualment de diferents edats i condicions. No obstant, l’augment dels casos d’agressions entre la gent jove és preocupant. En molts casos, com en aquest, en joves que no arriben als 18 anys, inclús s’han hagut de dictar ordres d’allunyament per a protegir a xiquetes menors de quinze anys després d’haver sigut víctimes d’alguna agressió.
Aquesta cultura de la violència masclista només es pot combatre des de l’educació, des d’infantil fins a l’escola de persones adultes. Sense una educació en igualtat, basada en el respecte a les dones i la diversitat, difícilment podem pensar en eradicar les actituds masclistes que són el brou de cultiu de la violència.
Continuem sumant víctimes i el Govern ha acabat amb qualsevol contingut educatiu en materia d’igualtat o prevenció de violència de gènere,  continúa sense dotar pressupostàriament serveis assistencials, de prevenció. Les retallades amb l’excusa de la crisi només estan agreujant la situació.
El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

El nostre pensament està ara en aquesta xiqueta ingressada, tot el nostre suport i ànim per a ella i el seu entorn afectiu.
NO més violència contra les dones!

València, 15 d’octubre de 2014

http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.lasprovincias.es%2Fsucesos%2F201410%2F13%2Fmenor-carcaixent-ingresada-tras-20141013110131.html&ei=l0Q-VIXSFonUarfdgOAE&usg=AFQjCNHCN4XBk8tV9GNOJyOy2pSEfULKaA&sig2=OpajEkeILiTD7iEC-jlZQw&bvm=bv.77412846,d.d2s
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.