Notícies
Educació

La UJI aprova un manual d’usos lingüístics no sexista

S’hi destaca l’ús del valencia com a llengua primera vehicular institucional i l’us de llenguatge no sexista com a prioritat de la Universitat Jaume I (UJI).

Edifici de postgrau de la UJI
Edifici de postgrau de la UJI
27 / 01 / 2012 | Intersindical

El Consell de Govern, en la sessió núm. 17, de 16 de desembre de 2011, va aprovar el Manual d’usos lingüístics de la Universitat Jaume I, en compliment de l’acció 5.1 del Pla pluriennal de multilingüisme aprovat pel Consell de Govern el 30 de juny de 2011, per tal d’establir els diferents usos de les llengües que s’utilitzen a la universitat.

Aquest Manual estableix que el valencià, com a llengua pròpia i oficial de la Universitat Jaume I, és la llengua d’ús general i prioritari en totes les activitats que s’hi desenvolupen. De la mateixa manera, estableix que el castellà és llengua cooficial i que l’anglès és la tercera llengua de la universitat i té la consideració de llengua de relació internacional i llengua de treball.
Entre d’altres especificacions, en l’àmbit acadèmic el manual introdueix el concepte de seguretat lingüística a l’aula, aposta per l’augment progressiu de la docència en valencià i per l’oferta d’un percentatge mínim de crèdits en anglès.
Aquest Manual disposa que el Rectorat, el Consell de Govern i les persones responsables de serveis i departaments han de vetlar perl’aplicació dels criteris que conté en l’àmbit de la seua competència. El Manual també preveu l’elaboració d’una guia per a la docència multilingüe, ja presentada al Consell de Govern, que facilita la interacció entre les diverses llengües.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.