Notícies
Salut

l’OMS la qualifica la violència contra les dones com un problema de salut global

L’impacte de la violència masclista en la salut de les dones és brutal.

Concentració primer dimecres de mes a València contra la violència masclista
Concentració primer dimecres de mes a València contra la violència masclista
26 / 06 / 2013 | Intersindical

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) acaba de fer públic el seu informe “Estimacions mundials i regionals de la violència contra la dona: prevalença i efectes de la violència conjugal i de la violència sexual no conjugal en la salut”.

La violència masclista afecta al 30% de les dones a tot el món.

Aquest és el primer estudi mundial sobre la violència masclista, tant en l’àmbit de la parella, com fora d’ella.
Les xifres, encara que com sempre són estimades, ja que no hi ha estadístiques fiables dels assassinats i violències patides per les dones diàriament, són esgarrifoses. La violència masclista afecta al 30% de les dones a tot el món.
L’impacte d’aquesta violència en la salut de les dones és brutal.  A títol d’exemple,a nivell mundial, un 38% de les dones assassinades ho són per les seues parelles o ex parelles.
Les dones que pateixen o han patit violència física i/o sexual tenen un 1,5 més de risc de contraure ETS i/o VHI SIDA. Avortaments produïts pels maltractaments patits per la mare o els embarassos no desitjats, problemes de salut mental i/o dependències i suïcidis.

Per tot açò l’OMS la qualifica la violència contra les dones com un problema de salut global de proporcions endèmiques.

Algunes dades sobre violència sexual exercida per la parella o per homes fora de la parella:
- Àfrica 45,6%
- Américas 36,1%
- Àsia Sudoriental 40,2%
- Europa 27,2%
- Mediterrani Oriental 36,4” (no havien dades disponibles sobreviolència sexual fora de la parella en aquesta regió.)
- Pacífic oriental: 27,9%
- Països d’alts ingressos: 32,7%

L’informe deixa clar que la violència cap a les dones ocurreix en tots els països, també a aquells amb alts ingressos i dels quals pensem són un model quan a igualtat.
Malgrat la gravetat d’aquests fets, de la brutalitat de la violència física i sexual i de ser un problema de salut de tal magnitud, no sembla que importe molt a una societat acostumada a ella, basada en un model patriarcal que segueix premiant el paper de l’home com a protagonista de la història i cosificant les dones, relegant-les a l’etern paper de mares o esclaves sexuals.

Més informació:
http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/85243/1/WHO_RHR_HRP_13.06_spa.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.