Drets
Notícies

María José Muñoz Blanch imparteix el taller ‘Fer-se major en clau d’igualtat’ a la Intersindical

Dimarts passat va tenir lloc en la seu d’Intersindical Valenciana el taller ‘Fer-se major en clau d’igualtat’, impartit per María José Muñoz Blanch, dins de les Pràctiques Externes entre Intersindical Valenciana i la Univesidad Autónoma de Madrid corresponent al Master d’Estudis Interdisciplinars de Gènere que està realitzant.

28 / 06 / 2011 | Macu Gimeno

conferència
Dimarts passat va tenir lloc en la seu d’Intersindical Valenciana el taller Fer-se major en clau d’igualtat, impartit per María José Muñoz Blanch, dins de les Pràctiques Externes entre Intersindical Valenciana i la Univesidad Autónoma de Madrid corresponent al Master d’Estudis Interdisciplinars de Gènere que està realitzant.
Mitjançant una dinàmica exposició, Maria José Muñoz, va introduir els conceptes d’edat i gènere com a construccions socials, l’envelliment actiu, els rols de gènere i la seua incidència en l’edat, com també les diferències a l’hora de realitzar el treball de la cura de nétes i néts.
Va fer un recorregut sobre la situació actual de les persones majors en l’estat espanyol: estat civil, formes de convivència i relació, associacionisme, afectivitat. La demanda diferent de recursos i prestacions per part de dones i homes o la falta de perspectiva de gènere en els estudis i proves mèdiques, la qual cosa és tradueix en un diagnòstic equivocat, errors mèdics que poden tenir conseqüències fatals per a les dones.
Quant a la feminizatció de l’envelliment, va fer una exposició sobre els avantatges i inconvenients de les diferents etapes de la vida, posant l’accent en la necessitat de deixar de pensar en la paraula vellesa i canviar-la per creixement.
Va acabar donant algunes idees per tal d’afrontar una millor qualitat de vida i més igualtat en les relacions entre dones i homes majors, tot i projectar també el documental Tiempo propio, on diferents dones parlen de la seua experiència en aquest programa de l’Instituto de la Mujer Asturiano, per a fomentar la participació de dones majors de cinquanta anys en diferents activitats culturals o esportives.
En el torn de debat, moltes persones -dones i homes de diferents edats- plantejarem diferents temes al voltant de la importància de l’associacionisme, de la necessitat de canviar els rols, de l’educació o de la incidència de l’actual situació de crisi en les persones majors a l’hora d’encarregar-se de la cura de les criatures de les seues filles, per la qual cosa també parlarem de la falta de serveis públics de qualitat com escoletes de 0 a 3 o centres d’atenció a persones majors o amb diversitats funcionals.
En resum, un taller que ens va ajudar a entendre millor com afrontar els anys i amb quines feines podem comptar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.