Notícies

Reunió amb Conselleria de Justícia per a parlar del Protocol de les OAVD

22 / 06 / 2016 | Intersindical

Intersindical es reuneix amb la Conselleria de Justícia i diferents associacions i sindicats per a parlar de l’esborrany de protocol general bàsic d’actuació per a les Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte (OAVD).

Convocada a través de la Coordinadora Feminista de València, en la reunió vam ser informades per la Directora general de Justícia i el Director general de Reformes Democràtiques de la intenció d’engegar les noves OAVD en els partits judicials de València, Alzira, Sueca, Gandia, Xàtiva, Paterna, Requena, Sagunt, Torrent, Catarroja, Alacant, Alcoi, Benidorm, Dènia, Elx, Elda, Oriola, Torrevella, Castelló, Villareal i Vinaròs, així mateix de la previa aprovació dels protocols al setembre-octubre.
Se’ns va explicar que l’esborrany que ens van lliurar per al seu estudi és un protocol bàsic, desenvolupat en compliment del Decret de creació de les OAVD -encara no aprovat- i de l’Estatut de la Víctima.
La intenció de la Consellería de Justícia -ja comunicat en l’anterior reunió- és que en les Oficines situades en les capitals de província existisca un equip multidisciplinari de treball (professionals de psicologia, dret, treball social…) i en les comarcals -de moment- una persona lletrada i una treballadora social, creant convenis amb els ajuntaments d’aquelles localitats on no existisquen oficines per a prestar el servei a les víctimes que ho requerisquen.
Intersindical li va plantejar a la Conselleria la necessitat de separar els protocols en els casos de violència de gènere i sexista, així com de la dotació pressupostària, d’apropar els serveis a les víctimes creant per a açò la xarxa d’oficines suficient i de la necessitat de formar a tot el personal que participe en el procés des del feminisme i en matèria de gènere. Reiterant que el personal amb el qual han de cobrir-se les places d’aquestes oficines ha de ser funcionari i que la cobertura dels llocs de ha de fer-se de forma reglamentària ajustada a la legalitat.
Les majoria de les assistents coincidirem en les nostres al·legacions al protocol, sobretot quant a la necessitat de separació de la violència de gènere i sexista d’un altre tipus de delictes, si bé algunes es manifestaren en contra de la proposta de Consellería d’incloure una persona professional de criminologia en l’equip multidisciplinari de les oficines, cosa que per la nostra part considerem un encert, ja que és l’única titulació que té com a assignatura obligatòria la victimología, estudiant la víctima, victimari i delicte des de diferents perspectives (dret, psicologia, sociologia, psiquiatria forense…) és la criminologia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.