Notícies

Jornades Organització Dones Confederació Intersindical 2015

«Som veu, som força, juntes construïm futur»

13 / 05 / 2015 | Intersindical

L’Organització de Dones de la Confederació Intersindical ha celebrat les seues jornades anuals de formació. Enguany sota el lema «Som veu, som força, juntes construïm futur»,  en el Centro Gallego, Madrid el passat 9 i 10 de maig.

Després de la presentació i inauguració de les Jornades per part de la responsable Confederal, Francisca López, es va donar pas a la primera ponència a càrrec de Carmen Castro (1)  Diálogos, aliances i alternatives feministes per a un altre model de societat  que ens va fer un repàs de les reivindicacions de l’economia feminista, la necessitat de la reducció del temps de treball remunerat per a poder repartir aquest recurs, els permisos iguals, intransferibles i remunerats al 100% per naixement o adopció o una xarxa de serveis públics assistencials, propostes que -segons les seues paraules- són simples, viables econòmicament i amb un alt potencial transformacional per a donar un gir al model de societat actual i orientar-nos cap a altres models socials on es pose l’accent en l’equivalència humana i la sostenibilitat de la vida.  Les últimes paraules les ha dedicat a destacar la necessitat de les aliances des del femininsme.

El taller de Jéssica Murillo (2) Ciberassetjament. Violència de gènere en les xarxes socials ens va ensenyar les diferents formes de la violència en les xarxes com el ciberbullyn, sexting, stalking i grooming i com detectar, actuar i prevenir en les aules i en la vida diària aquesta nova forma d’agressió, que -com sempre- en la gran majoria dels casos es converteix en un arma contra les dones, perpetuant així la violència masclista.

Lola Ferreiro (3) amb el taller Davant la frustració ens va ensenyar a salvar els obstacles que dificulten la satisfacció personal, identificant els vetos que el sistema patriarcal ens imposa per ser dones i que ens fan reprimir-nos. Inseguretats, pors o falta de confiança són algunes de les conseqüències d’aquests vetos que a través del joc i la reflexió, treballarem per a cercar eixides saludables per a nosaltres mateixes.

Finalment, amb la seua ponència Les Dones que parlen són perilloses Nuria Varela (4) va fer un recorregut per la història del feminisme, des dels seus antecedents fins a l’actualitat, des de les diferents èpoques i països on ha concentrat la seua actuació. Recordant a aquelles dones que van posar potes enlaire l’ordre establit pensant, dient i fent quant estava prohibit per a elles. El feminisme com a teoria i pràctica política articulada per dones que, després d’analitzar la realitat en la qual viuen, prenen consciència de les discriminacions que pateixen per l’única raó de ser dones i decideixen organitzar-se per a acabar amb elles, per a canviar la societat.

L’espai lúdic va estar ocupat per la companyia de teatre Armando Pelayo que va representar l’obra Diàlegs de la vagina.
La nostra delegació estava formada per onze dones de diferents sindicats d’Intersindical Valenciana. Una vegada més, l’organització de les jornades, la qualitat de les ponències i tallers i la participació de les persones assistents han aconseguit que siguen un èxit.

(1) http://singenerodedudas.com/
(2) https://semesubenloscolores.wordpress.com/2010/11/15/zoologico-humano-en%C2%A0tailandia/#more-192
(3) http://xenero.webs.uvigo.es/profesorado/lola_ferreiro/cv_lola.pdf
(4) http://nuriavarela.com/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.