Drets
Notícies
Salut

Un altre assassinat masclista a Son Bauló (Palma).

14 / 03 / 2014 | Intersindical

Amb Olha, última assassinada, ja són 19 les dones executades enguany. No volem seguir sumant víctimes d’aquest terrorisme masclista que ha acabat amb la vida de 1279, només des de l’any 1.995 (*).

La hipocresia d’aquest govern és lamentable. Mentrestant “Ana Mato insisteix en la importància d’actuar davant qualsevol signe del maltractament. La pròpia víctima, però també els seus familiars i tota la societat són claus per evitar que la violència quede impune. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l’assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seua situació econòmica”, retalla gairebé un 30% en prevenció i assistència a les dones. 


Intersindical considera que -sense oblidar la importància de les denúncies-, és una vergonya insistir en ella i deixar després les dones en situació de maltractament totalment desprotegides. A més, la desaparició de continguts específics en els currículums educatius o les lleis de custòdia compartida obligatòria que perpetuen la violència contra dones i menors, deixen de manifest el nul interès de l’executiu en aquesta tema.

La violència masclista ha de ser una qüestió d’estat. Exigint el compromís i mesures reals per la seva eradicació. No més mortes. Prou de terrorisme masclista!

Olha, de 39 anys, executada per la seua parella en Son Bauló (Palma):
http://www.diariodemallorca.es/sucesos/2014/03/13/detienen-hombre-confiesa-asesinato-pareja/917628.html

(*) Dades oficials recopilades per Dori Fernández




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.