Privatització dels serveis públics
Retallades

La Coordinadora de Discapacitat i Dependència convoca una Concentració Dimecres, 6 de maig, 18h

EN BENESTAR SOCIAL, PER DRET: NI COPAGAMENT, NI RETALLADES

Una anterior concentració de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència
Una anterior concentració de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència
03 / 05 / 2015 | Intersindical

El passat dia 2 de Març La Coordinadora de la Discapacitat i la Dependència i els partits polítics que van acceptar la invitació: Coalicíó Compromís, EIUPV, PSPV- PSOE, ERPV, Podem i UPyD van signar un PACTE per les futures polítiques del sector i per treballar en un model d’intervenció que supere les mesures regressives que ha accelerat el Partit Popular en els últims anys en la nostra Comunitat.

Així mateix, es van comprometre a incorporar en els seus programes electorals per a les pròximes eleccions autonòmiques aquelles qüestions arreplegades en el pacte.
El Partit Popular segueix R que R, continua amb la seua política confiscatòria sobre usuaris i usuàries i famílies que utilitzen centres i serveis educativo-rehabilitadores o, simplement, de vida. ARA INTRODUEIX UNA LLEI DE TAXES que substitueix un COPAGAMENT rebutjat pel TSJ valencià. Aquesta Llei està abocant a moltes persones amb discapacitat a quedar-se a casa.
És un pla concebut per a estalviar, ja que la Generalitat té un deute que per descomptat no l’han produït ni les persones ni els ciutadans de la Comunitat Valenciana. Mentre anuncia a bombo i platerets una recuperació econòmica sense parangó en els anals de la història, i segueix esquilmant els recursos educatius, sanitaris i de serveis socials.
MANIFESTEM:
• QUE aquesta LLEI DE TAXES - COPAGAMENT que ha introduït el govern valencià a tots els usuaris i usuàries de centres i serveis d’atenció a persones amb discapacitat i malaltia mental és un nou atac als col·lectius que necessiten una major atenció des dels poders públics.
• Que no existeix una llei de taxes estatal que empare i avale aquesta mesura autonòmica INJUSTA.
• QUE aquestes persones ja vénen patint altres mesures de l’Administració Valenciana: altres copagaments - farmacèutics, ortoprotèsics, etc -, retards en el pagament de les subvencions, treballadors i treballadores sense cobrar durant mesos, dificultats per a les activitats de les persones usuàries en no disposar de diners en efectiu…
• QUE tot el sector d’atenció a persones amb discapacitat, dependència i malaltia mental està en contra de la situació creada per les decisions polítiques realitzades en els últims anys en el Sector. Seguim denunciant totes les actuacions executades pels governs valencià i espanyol en els serveis públics que actuen per a la millora de la vida quotidiana a famílies i persones en situació de discapacitat i dependència -i que bàsicament han cercat una reducció d’uns drets que tant havia costat aconseguir (Sanitat, Educació, Serveis Socials, etc); reducció de drets que es fa més evident amb la implantació del copagament i amb el metòdic buidatge de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència dut a terme pels governs del PP, tant a nivell de l’Estat Espanyol com del País Valencià.
• QUE els usuari@s i les famílies no es mereixen aquest tracte INDIGNE, que els porta a situacions extremes d’abandó dels Centres i Serveis d’atenció per haver de fer front a altres despeses imprescindibles per a subsistir com a persones: medicines, aliments, etc.
• QUE ENS CONSTA QUE LES PERSONES S’ESTAN DONANT DE BAIXA en els Centres i Serveis d’atenció a les persones amb discapacitat o malaltia mental (Centres Ocupacionals, Centres de Dia, Residències, Habitatges Tutelats, etc) que fins ara els atenien amb un alt estàndard de qualitat.
• QUE aquesta situació està posant en perill la viabilitat dels Centres i els Serveis, i amb açò també molts llocs de treball i el mitjà de subsistències de moltes famílies.
I PER AÇÒ EXIGIM: La retirada de totes les mesures que estan atemptant contra els drets de les persones i una negociació amb tot el Sector: entitats, familiars, usuaris/as, agents socials…, a fi de resoldre d’una vegada per sempre els problemes del sector creats per l’Administració Valenciana.

PERQUÈ JA ESTÀ BÉ!!!
US CONVOQUEM A la CONCENTRACIÓ DEL DIMECRES 6 DE MAIG A VALÈNCIA. 18’00 HORES.
PALAU DE LA GENERALITAT PLAZA DE MANISES.
ACUDEIX!!!
#*NoHayCopagoJusto

COORDINADORA DE DISCAPACITAT I DEPENDÈNCIA FORMADA PER:
ACVEM ASPAU, ASIEM, AVADEC CCOO-PV, COPAVA, DISCAPACITAT EN MARXA, FSIE, INTERSINDICAL VALENCIANA, PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA LLEI DE LA DEPENDÈNCIA A LA COMUNITAT VALENCIANA, PLATAFORMA PEL RESPECTE SOCIAL, PLATAFORMA PER LA SALUT MENTAL, UGT-PV
#*NoHayCopagoJusto




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.