Educació

Intersindical Valenciana denuncia la repressió del govern turc al sindicat d’educació EGITIM SEN

Aquest sindicat ha patit la violència del govern turc davant la mobilització del professorat contra l’aprovació unilateral de la Llei sobre la Professió Docent

15 / 07 / 2024 | Intersindical

Egitim Sen, Sindicat de Treballadors de l’Educació i la Ciència de Turquia, ha mostrat, de manera pacífica i democràtica, el seu rebuig a una Llei sobre la Professió Docent que és un atac a les treballadores i treballadors de l’educació, que no inclou les seues demandes i que ignora deliberadament la voluntat del professorat. El govern turc, que nega de manera constant el diàleg amb les organitzacions sindicals, ha respost amb violència policial a la mobilització sindical, ha detingut 11 dirigents sindicals que van patir maltractaments durant el seu arrest.

Egitim Sen denuncia que aquesta Llei sobre la professió docent és una greu amenaça a la seguretat laboral del professorat que es veurà sotmés a l’augment de les pràctiques arbitràries, poc transparents i injustes. Una llei amb la qual es pretén establir mesures de control i porga d’aquells docents que no se sotmeten al poder polític. En aquesta llei, que ha trobat l’ampli rebuig del professorat malgrat les amenaces patides, no es donen solucions als problemes de l’educació sinó que es pretén estendre la xarxa de control i domini del govern turc sobre el sistema educatiu.

Des d’Intersindical Valenciana denunciem una vegada més la resposta autoritària i repressiva del govern turc de Recep Tayyip Erdogan. Per desgràcia, no es tracta d’un cas aïllat sinó d’una pràctica sistemàtica de persecució als qui utilitzen el dret democràtic d’oposar-se a pràctiques injustes que serveixen per a atacar els drets de la classe treballadora.

Mostrem tot el nostre suport i solidaritat al sindicat de l’educació Egitim Sen i a les treballadores i treballadors de l’educació de Turquia. El Sindicat estarà sempre braç a braç, muscle amb muscle, al costat dels qui lluiten diàriament no sols per la millora de les condicions laborals del professorat i per la qualitat de l’educació pública sinó en defensa de la democràcia i de la sobirania popular.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.