{/exp:channel:entries}
Laboral

Alt a la repressió dels militants del Comité Nacional de Defensa dels drets de les persones aturades

16 / 02 / 2015 | Intersindical

Intersindical se solidaritza amb el Comité Nacional de Defensa dels Drets dels Aturats de l'Algèria

Comunicat de la Xarxa Internacional de Solidaritat i de Lluita en suport del Comité Nacional de Defensa dels Drets de les persones Aturades de l’Algèria.

“Des de fa més de dos anys, el poder algerià s’ha vist desbordat per un moviment de contestació social que no s’esperava al sud del país, sobretot a Laghouat.

Per a la joventut, en aquesta regió l’única perspectiva de futur és la desocupació o l’exili. Algunes persones s’han organitzat i han creat un Comitè Nacional de Defensa dels Drets dels Aturats. El moviment s’ha expandit com una taca d’oli. El poder, com és habitual, l’ha reprimit a tots els nivells: assetjament, detencions arbitràries, temptatives de corrupció. Als que no han estat doblegats els ha portat davant els tribunals sota acusacions arbitràries.

En aquest context, el tribunal de primera instància de Laghouat ha imposat en el matí del dimarts, 11 de febrer, pesades penes de presó a militants del CNDDC. Un any de presó amb sis mesos de suspensió condicional contra vuit militants: Belkacem Khencha, Bekouider Faouzi, Brahimi Belelmi, Bensarkha Tahar, Mazouzi Benallal, Djaballah Abdelkader, Azzouzi Boubakeur i Korini Belkacem.

Acusats de concentració il·legal per participar en una protesta pacífica el passat 28 de juny, després d’aquest veredicte aquests militants, empresonats des de fa 15 dies, han decidit iniciar una vaga de fam.

La Confederació General Autònoma dels Treballadors d’Algèria (CGATA) i el Sindicat Nacional Autònom del Personal de l’Administració Pública (SNAPAP) condemnen enèrgicament aquestes pesades penes de presó i reclamen l’alliberament immediat dels militants del comitè de desocupats.

La CGATA i el SNAPAP, membres de la Xarxa Sindical Internacional de Solidaritat i de Lluita, fan una crida a l’opinió pública nacional i internacional ia les organitzacions de la societat civil perquè donen suport a la campanya per l’alliberament dels joves detinguts i condemnats per el tribunal de Laghouat.

La Xarxa Sindical Internacional de Solidaritat i de Lluita dóna suport plenament les reivindicacions dels camarades del CGATA, del qual és part el SNAPAP.

Exigim justícia per als condemnats; és a dir, per començar, el seu alliberament immediat i la paralització de totes les actuacions judicials.

Solidaritat internacional amb l’CNDDC!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.